Головне

Єврокубок. Півфінал. У Києві "Будівельник" "Більбао" поступився. ВІДЕО

20.03.2013 21:11 1130 0
Єврокубок. Півфінал. У Києві "Будівельник" "Більбао" поступився. ВІДЕО

"Будівельник" ускладнив завдання потрапити у фінал баскетбольного Єврокубку. Кияни на власному паркеті поступилися у першому півфінальному матчі гостям з "Більбао".

За аншлагу у київському Палаці спорту "гладіатори" діяли на рівних з одним з лідерів чемпіонату Іспанії, чесно кажучи, 19 хвилин. До того моменту, коли наприкінці першої половини матчу вони пропустили за хвилину два поспіль триочкових.

І не допоміг "Будівельнику" фантастичний у цій зустрічі Малкольм Ділейні, який провів на майданчику майже 38 хвилин і записав у свій актив неймовірні для єврокубкового матчу на такій стадії 38 очок, додавши ще 8 підбирань. Американець також показав чудову реалізацію - двоочкові 3/4, триочкові 6/9, штрафні кидки 14/16.

На початку ініціативою заволодів "Будівельник" і навіть здобув перевагу у шість очок, але подальші невдалі дії та втрати на чужій половині дозволили іспанцям скоротити рахунок і зрівняти його. Мали кияни шанс піти на коротку перерву попереду, та Костас Васіліадіс вивів уперед "Більбао".

Друга 10-хвилинка також вдалася господарям, яка мала аналогічний сценарій. Якби не остання хвилина. Спочатку Рауль Лопес, а потім і Алекс Мумбру забепечили гостям спокійний перепочинок за рахунку 48:44 на їхню користь.

Велика перерва, яка до цього, на раннішніх стадіях, завжди йшла на користь "будівельникам", цього разу зіграла з ними злий жарт. Не міг з цим нічого поробити й Айнарс Багатскіс - його тайм-аути та підказки на дозволяли підопічним скоротити відставання. Натомість, воно лише зростало. У підсумку третя чверть завершилася за рахунку 61:71.

В останньому відрізку гри "Будівельник" підвели підбирання. Здавалося, що іспанців було більше на паркеті. До того ж невдало діяли кияни під кінець матчу й у власній трисекундній зоні. Ділейні робив усе, аби хоча б трішки скоротити рахунок, однак триочкові від Васіліадіса та Зісіса звели нанівець його намагання...

"Будівельник" програв "мінус 10", тому у Басконії київській команді буде непросто відігратися. Можна навіть сказати, що нереально.

Єврокубок з баскетболу

Півфінал

Перший матч

Київ, Україна

20 березня

"Будівельник" (Україна) - "Більбао" (Іспанія) 83:93 (19:20, 25:28, 17:23, 22:22)

"Будівельник": Ділейні (38 + 8 підбирань), Шаленга (11), Цинцадзе (8 + 7 передач), Дроздов (7), Лайонс (7 + 5 підбирань), Анікієнко (6), Анісімов (6), Герасимчук (0), Горбенко (0)

"Більбао": Хемілтон (26 + 7 підбирань), Васіліадіс (20 + 5 підбирань), Мумбру (14 + 7 передач), Моерман (8 + 5 підбирань), Лопес (5 + 6 передач), Зісіс (14), Ервелль (4), Раковіч (2)

Матч-відповідь відбудеться за тиждень.

Редакція сайту "Чемпіон" не несе відповідальності за зміст ролика і його якість, а також не гарантує доступність і можливість перегляду, адже відео розміщене у відкритому доступі на сторонньому ресурсі.

Коментарі ()