Головне

БК "Донецьк" вирушив до Сербії

05.08.2011 16:57 258 0

Якщо переважна більшість українських клубів активну фазу передсезонної підготовки розпочала 1 серпня та навіть раніше, то дворазовий срібний призер чемпіонату Суперліги БК "Донецьк" свій перший тренувальний збір починає сьогодні.

Про це повідомляє прес-служба донецького клубу.
 
Місцем зустрічі баскетболістів і тренерського штабу на чолі з Сашею Обрадовічем було обрано Белград, причому до сербської столиці члени команди прибудуть різними шляхами. Американці Рамел Каррі, Майкл Лі та ДеМаркус Нельсон на балканський півострів прилетять з батьківщини самостійно, а сербам Вуле Авдаловічу й Івану Раденовічу сам Бог велів не спізнюватися.

Українська частина команди, а це баскетболісти Дмитро Глєбов, Віталій Коваленко, Вадим Река й Ілля Шемосюк, а також члени тренерського штабу, медичний і технічний персонал, сьогодні вилетіли з Донецька.
 
Цікаво, що провести делегацію приїхав багаторазовий призер національного чемпіонату, центровий Володимир Гуртовий, котрий у минулому сезоні грав у "Донецьку", а зараз залишається вільним агентом і відкритий для серйозних пропозицій, адже, незважаючи на вік і травми, завершувати активні виступи він поки що наміру не має.
 
Ще три українські баскетболісти "Донецька" Олег Салтовець, Максим Пустозвонов і В'ячеслав Кравцов перебувають у тренувальному таборі національної збірної й мають всі шанси опинитися серед учасників вересневого чемпіонату Європи, як і Олександр Липовий, котрий нещодавно приєднався до тренувального процесу під керівництвом Майка Фрателло.
 
Місцем дислокації в Сербії "Донецьк" обрав високогірний лижний курорт Копаонік, який знаходиться на відстані 290 кілометрів від Белграда на висоті 1700 метрів над рівнем моря.

Завтра на баскетболістів "Донецька" чекає поглиблений медичний огляд, за підсумками якого буде скоректований план підготовки. Кілька днів команда працюватиме в режимі дворазових тренувань, акцент традиційно буде зроблено на покращення фізичних кондицій, а перевірочними стануть кілька контрольних матчів у Белграді наприкінці цього етапу підготовки (на сьогодні ведуться переговори з потенційними суперниками).

Коментарі ()