Головне

Ліщук хотів би пограти у НБА, а потім повернутися у Рівне

14.07.2011 11:14 377 0

Попри виступи у одному з найбільш сильних чемпіонатів Європи - першості Іспанії - Сергій Ліщук міг би зробити ще крок вперед і виступати в НБА.

Про мрію пограти у найкращій лізі світу Сергій розповів під час візиту у рідне Рівне, повідомляє сайт тамтешнього клубу "Пульсар".

"Шкодую, що в свій час, маючи можливість, не приділив увагу вивченню англійської мови. Тоді здавалося, що в ній немає необхідності", - згадує він.

"Коли я був у літньому таборі НБА, та "Мемфіс Грізліс" обрали мене на драфті, тодішній тренер "Мемфіса" Майк Фрателло сказав, що грати у НБА мені завадить дві речі: незнання мови та фізичні кондиції", - продовжив він.

"Наголосив, що мені варто зачекати ще рік, протягом якого я вивчу англійську мову та попрацюю в тренажерному залі. НБА - це найкраща ліга в світі. Думаю, що кожному гравцю цікаво там пограти, спробувати свої сили. Я із задоволенням пограв би там, якщо трапилася б така нагода", - каже Сергій.

Водночас він зазначив, що усім серцем любить своє рідне Рівне і його серце та думки тут, коли сам гравець фізично відсутній.

"Це місце, куди я планую повернутися після завершення кар'єри баскетболіста. А стосовно тренерської діяльності... Це складне питання. Важко відповідати на нього зараз. Я скоріше бачу себе баскетбольним менеджером, аніж тренером", - вважає Ліщук.

Коментарі ()