Головне

"Будівельник" не гратиме у Євролізі, його місце займе "Донецьк"

30.06.2011 16:54 564 0
"Будівельник" не гратиме у Євролізі, його місце займе "Донецьк"

Графіки київського Палацу спорту та календаря Євроліги не дозволили "Будівельнику" знову спробувати свої сили у Євролізі.

Про це повідомив віце-президент киян Сергій Голод, пише прес-служба клубу.

"На жаль, успіхом переговори з Палацом спорту не увінчалися, і керівництво головної критої спортивної арени країни виділити не змогло видалити нам дати, оскільки на ці дні заплановані інші заходи", - сказав він.

"Варіантів, власне, було лише два. Або їздити весь сезон по країні та грати для чужих уболівальників, або відмовитися від участі у кваліфікації Євроліги. У такому випадку Україні зовсім втратила б місце у найпрестижнішому клубному турнірі Європи, тому ми згадали про БК "Донецьк", - додав Голод.

За його словами, президент донеччан Сергій Дядечко із радістю відгукнувся на таку перспективу - далі питання було лише у подачі всіх необхідних документів і реакції штаб-квартири Євроліги.

"На щастя, до нашої проблеми та запропонованого варіанту генеральний директор ліги Жорді Бартомеу, який у минулому році гостював у Києві, поставився з розумінням і дав згоду на такий розвиток подій", - пояснив віце-президент.

Підтвердила цю інформацію і прес-служба донецького клубу.

Останньою перешкодою на шляху до офіційної участі "Донецька" у Євролізі має стати затвердження запрошення Генеральною Асамблеєю УЛЄБ, яка відбудеться 6 липня у Барселоні. А наступного дня відбудеться жеребкування всіх єврокубків наступного сезону.

Коментарі ()