Головне

Суперліга. "Азовмаш" перемагає "Миколаїв"

25.10.2008 20:14 403 0

Чинний чемпіон Суперліги Азовмаш здобув четверту перемогу у чотирьох матчах на початку нового сезону. Сьогодні маріупольці здолали Миколаїв 91:73.

У двобої проти МБК "Миколаїв" головний тренер "Азовмаша" Мехмед Бечіровіч ризикувати не став. У стартовій п'ятірці були знайомі обличчя: Ель-Амін, Серапінас, Томпсон, Сельерс і Ван ден Шпігель. Початок матчу був за гостями, Раєвський і компанія вдало використали швидкі прориви і повели перед 7:2. У ці хвилини азовмашевці будували свої атаки через "великих", але Ван ден Шпігелю і Сельерсу не вистачало точності. А гості продовжували утримувати перевагу, якщо б ще Гілевич реалізовував 100% моменти, і встигав відпрацьовувати в захисті, "приазовським левам" довелося б не солодко.

Зусиллями Серапінаса і Ван ден Шпігеля господарі скоротили різницю в рахунку до мінімуму 12:13, однак Хлебовіцкі і Уілкінс знову виводять МБК вперед 20:15, а за лічені миті до кінця періоду гості реалізувавши два штрафних, завершили чверть на свою користь 22:15.

У другій чверті нагадав про себе Томас Делінінкайтіс, який тривалий час був травмований. Дальнім влученням Томас почав ривок "Азовмаша". Баскетболісти Азовмаша за кілька хвилин організували ривок 9:0, господарі агресивно заграли в захисті, закривши снайперів МБК Миколаїв.

Відмінно вийшов на заміну Уче Нсонву, він кілька м'ячів виграв під чужим щитом, а також вдало атакував з-під кільця. В кінці періоду Делінінкайтіс ще двічі потрапив з - за дуги, реалізував лей-ап - 38:31 попереду "Азовмаш". Але Міхал Хлебовіцкі в останній атаці реалізував далекий кидок. У третій чверті команди не на жарт "розкидались".

Баскетболісти "Азовмаша" піймали свою гру, вони закидали кільце МБК "Миколаїв" з далекої дистанції; виходили у господарів і швидкі прориви. Про свої лідерські якості згадав Марк Сельерс, у першій половині він не набрав жодного пункту, але в підсумку записав на свій рахунок 14 очок. Стабільно набирали очки Томпсон, Серапінас і Нсонву. Вигравши третю чверть з різницею в 10 пунктів, маріупольці практично вирішили долю зустрічі.

В останньому періоді Мехмед Бечіровіч дав відпочити основним гравцям, залишивши на паркеті Сельерса, Нсонву і Томпсона. Встиг пограти й молодий нападник Олександр Оснач. У середині періоду перевага "Азовмашу" сягала 25-27 очок, але гості змогли скоротити різницю в рахунку до 17 пунктів, повідомляє ФБУ.

"Азовмаш" - "Миколаїв" 91:73                           

Коментарі ()