Головне

УБЛ. "Мавпи" виграли протистояння лідерів

19.10.2008 23:20 580 0
"Одеса" - "Грифони" - 82:79 (19:30, 17:8, 25:21, 21:20)

"Одеса": Владислав Подолян 17, Вейн Воллас 17, Брайан Толберт 15, Андре Кальниченко 15, Джастін Лав 11

"Грифони": Яне Петровські 26, Драгослав Марковіч 11, Ентоні Слек 11

"Черкаські мавпи" - "Кривбасбаскет" 76:74 (23:17, 17:22, 19:15, 17:20)

Шостий тур чемпіонату УБЛ зівів разом двох лідерів Ліги, які досі ще не зазнали гіркоти поразки, зачепившись, таким чином, на верхівці турнірної таблиці. Інтерес до цього матчу підігрівав той факт, що "Кривбасбаскет-Люкс" лише одного разу «виніс» суперників з рахунком, меншим за сотню (винятком тут став матч проти "Азота", де "Кривбасбаскет" спромігся закинути лише(!) 98). В решті матчів команда з Кривого Рогу впевнено перемагала суперників, запалюючі тризначні числа на табло, при чому деякі з переможених команд ("Одеса" чи "Будівельник") до хлопчаків для биття віднести аж ніяк не можна. Тож, протистояння лідерів на черкаському паркеті стало принциповим, особливо беручи до уваги той факт, що "Кривбасбаскет-Люкс" встиг програти "Мавпам" на товариському турнірі в Сумах і не відмовився б взяти реванш.

Початок першої чверті для "Мавп" став копією старту матчу проти "Азота". А схожий він був тим, що головна ударна сила черкащан Влад Драгойловіч встиг набрати 11 очок, влучивши з гри все що можна було влучити. Можливо ця перевага і дозволила "Мавпам" піти на велику перерву, виграючи одне очко. Справа в тому, що прудконогі Хавел та Павловіч домоглися перемоги своєї команди у другій чверті (17:22). Було відчутно, що під кінець другої чверті гості втратили організацію в обороні, що дозволило невисокому Хавелу проходити під кошик і закидати, а якщо не закидати, то заробляти фоли, з метою їх подальшої реалізації. 
 
Під кінець третьої чверті Мавпи втратили Драгойловіча, який травмувався під щитом суперників. Замість Влада збирали очки Полторацький, Аннєнков та Пуповіч. Часом здавалось, що "Мавпи" ось-ось можуть піти у відчутний відрив, проте саме в ці моменти "Кривбасбаскет" наздоганяв господарів і навіть виходив вперед.
 
Як з’ясувалось у четвертій чверті грати повноцінно Мавпи без Драгойловіча не можуть. Він і був тим хлопцем, який вів команду вперед та добряче працював під обома щитами. За його відсутності у Мавп з’явились проблеми на завершальних етапах атак. Власне трилер розпочався за хвилину до завершення матчу –тут і невлучання з лінії штрафних і помилки, ціна яких дуже висока. Крапку в матчі поставив Євген Аннєнков, який за 7 хвилин до сирени вивів Мавпи вперед 76:74.
ukrbl.com

Коментарі ()