Головне

Український баскетбол іде слідами футболу

02.07.2008 12:16 876 0

 "Азовмаш", БК "Київ". Фото umoloda.kiev.ua

Шість українських баскетбольних клубів БК "Одеса", "Дніпро", "Львівська Політехніка", "Будівельник", "Черкаські мавпы" і "Кривбасс-Баскет" виступили з ініціативою негайного створення Професійної баскетбольної Ліги (ПБЛ).

Один з ініціаторів створення цієї Ліги - президент БК "Одеса" Олег Бичков - вважає, що прийшов час українському баскетболові переходити на професійні рейки створивши, ПБЛ, на думку Олега Бичкова, його клуб зможе приділити увагу розвиткові вітчизняного спорту і залученню українських баскетболістів.  

Вичікувальну позицію з початком функціонування Ліги зайняли гранди українського баскетболу - маріупольський "Азовмаш" і  БК "Київ". З одного боку, ці клуби не проти створення Ліги, але з іншого боку - вони не готові вже наступний чемпіонат починати під егідою нової організації.  Так, віце-президент "Азовмаша" Борис Малецький говорить, що його клуб остаточно свою позицію відносно Ліги озвучить  на найближчій президії Федерації баскетболу України.

У свою чергу революціонери не хочуть відтягати зі створенням Ліги. "Ми сподіваємося на відкритий діалог з Федерацією баскетболу України, - говорить президент БК "Одеса". - Необхідно, щоб між двома сторонами налагодилися договірні відносини, а також потрібно розмежувати повноваження, розподілити обов'язку між ПБЛ (якщо вона буде створена) і Федерацією. При максимальному сприянні Федерації, при бажанні всіх клубів України брати участь у цьому процесі, на мою думку, уже наступний чемпіонат може проводити ПБЛ. Тепер залишилося тільки усім прийти до загального рішення", - резюмує Оле Бичков.

Доля нової Ліги вирішиться вже на найближчій президії Федерації баскетболу України, все залежатиме як від самої ФБУ, так і від двох головних наших клубів - "Азовмаша" і БК "Київ".

"Дело"

Коментарі ()