Головне

Кубіца може вибути з гонок на рік

07.02.2011 12:58 303 0

Відновлення пілота "Лотус-Рено" поляка Роберта Кубіци від серйозних травм, отриманих у результаті аварії в "Ралі Андорри", може зайняти близько року.

Спортсмен був прооперований у лікарні Santa Corona. Спочатку виникли припущення про ампутацію руки, але вони не підтвердилися, повідомляє livesport.ru.

Професор Маріо Россельо, який робив операцію, що тривала 7,5 годин, заявив, що поки зарано говорити про терміни відновлення від травм.

Россельо повідомив, що він задоволений тим, як пройшла операція, але лікарі тільки через кілька днів зможуть сказати, чи збереже свої функції ушкоджена рука.

"Через п'ять-сім днів можуть виникнути ускладнення та нам може знадобитися нова операція", - додав лікар.

На прохання дати найкращий прогноз про терміни відновлення, лікар відповів: "Один рік. Це найкращий варіант".

Керівництво команди "Лотус-Рено" підтвердило, що гонщик був введений у стан штучної коми: "Кубіца одержав серйозні ушкодження кисті, що може призвести до втрати рухових функцій руки, - говориться у заяві. - Лікарі задоволені операцією. Стан здоров'я Роберта залишається стабільним, але серйозним. Він був уведений у стан штучної коми й виведений цим ранком", - передає Mirror.

Менеджер Кубіци Даніель Мореллі розповів про завдання хірургічного втручання: "Зараз лікарі намагаються відновити функціональність правої руки. Вони відновили циркуляцію крові та почали відновлювати кісткову структуру. Зараз будуть думати про м'язову функціональність. У Роберта сильний характер, з ним буде все гаразд", - цитує менеджера The Province.

Коментарі ()