Головне

Дакар - Шовковий шлях. Після трьох етапів Нестерчук та Субота - 25-ті

08.09.2009 13:24 412 0
Учасники ралі серії Дакар "Шовковий шлях" 7 вересня перетнули кордони Казахстану.

Гонщики проїхали відстань в 547 км від міста Бугуруслан, що у Татарстані, до казахського Уральська. Державний кордон Казахстану гонщики перетнули за спрощеною схемою на прикордонному пункті в селі Ілєк, що на кордоні Казахстану і Татарстану.

Учасники ралі проїхали у понеділок дві спеціальні ділянки, маршрут яких був прокладений територією Татарстану - довжиною 116 і 115 км.

За результатами третього етапу ралі серії Дакар "Шовковий шлях", екіпаж української команди "Оптима Лізинг Україна"  у складі Вадима Нестерчука та Валерія Суботи посів 28 місце у класифікації позашляховиків, пройшовши обидві спецділянки за 2 години 59 хвилин і 41 секунду.

Це на 52 хвилини більше, ніж знадобилося для подолання цього ж маршруту переможцеві дня, Насеру Ал Аттію (Nasser Al Attiyah) з команди Volkswagen. Його екіпаж пройшов спецділянку за 2 години 06 хвилин і 47 секунд.

За результатами трьох етапів перші три місця ділять між собою гонщики з німецької команди:

1. Насер Ал Аттія, Volkswagen - 3.17.02

2. Карлос Сайнць (Karlos Sainz), Volkswagen - 3.20.58

3. Марк Міллера (Mark Miller), Volkswagen - 3.27.40

25. Вадим Нестерчук, Mitsubishi - 4.38.58

Автомобіль француза Марко Піана, що виступає за нашу країну у складі команди "Оптима Лізинг Україна", на етапі Казань-Бугуруслан пошкодив ходову частину. Попри технічні несправності, його автомобіль пройшов обидві ділянки, і за результатами трьох етапів посідає 18 місце.

8 вересня учасники ралі мають подолати відстань близько 900 км між казахськими містами Уральськ і Бейнау.

Нагадаємо, ралі серії Дакар "Шовковий шлях" проходить з 5 по 13 вересня територією Росії, Казахстану і Туркменістану під егідою Міжнародної автомобільної федерації за співпраці з французькою фірмою Amaury Sport Organisation (ASO) - організатором позашляхового марафону "Дакар".

Команда "Оптима Лізинг Україна" - єдина українська команда, що бере участь у ралі Дакар, заснована у травні 2007 року для участі в марафоні "Лісабон-Дакар 2008", пише УНІАН.

Коментарі ()