Головне

На "24-х годинах Нюрбургринга" Racing Team Ukraine виступить оновленим складом

19.05.2009 20:55 492 0

Українська команда Racing Team Ukraine вдруге візьме участь в одній з найпрестижніших автомобільних гонок на витривалість - "24 години Нюрбургринга". Перегони розпочнуться о 17-й годині за київським часом у суботу, 23 травня, і триватимуть рівно добу.

"24 години Нюрбургринга" - це один з чотирьох марафонів тривалістю у добу в календарі світової автомобільної федерації (серед яких також перегони у Дайтоні, Спа і ЛеМані). Гонщики проводитимуть на трасі по черзі приблизно по 2 години, на піт-стопах машини дозаправляються, за потреби замінюється гума і тормозні колодки.

Як повідомив "Чемпіону" Олексій Мочанов, не зможе взяти участь у гонці один із постійних пілотів Racing Team Ukraine Володимир Кондратенко - після ретельного обстеження лікарі не радили йому брати участь у тривалих перегонах, під час яких його організм отримує недостатню кількість кисню.

Лікарі зараз працюють з Володимиром, і є надія що в наступних етапах серії VLN він зможе взяти участь. Інакше команді доведеться виступати у скороченому складі - Андрій Круглик і Олексій Мочанов, або шукати нового третього пілота.

Поки що команда Racing Team Ukraine зробила пропозицію двом пілотам команди Tsunami RT, яка також бере участь у серії VLN, але збиралася пропустити "24 години Нюрбургринга". Разом з Олексієм Мочановим і Андрієм Кругликом у марафоні візьмуть участь українець Олександр Гайдай і росіянин Олексій Басов.

Команди об'єднали зусилля і вже розпочали підготовку до перегонів. У четвер відбудуться два тренування, денне і нічне, у п'ятницю - кваліфікація. На BMW M3 команди Racing Team Ukraine (клас V5 - автомобілі з робочим об'ємом двигуна до 3 літрів) встановлено новий двигун, коробку передач, гальма. Особлива увага приділяється світлотехніці, яка на минулих перегонах підвела українську команду.

Автомобіль української команди. Фото Automobolsport.com

Стартовий номер екіпажу Racing Team Ukraine на "24-х годинах Нюрбургринга" - 169.

Нагадаємо, минулого року український екіпаж - Андрій Круглик, Олексій Мочанов, Олександр Салюк, Володимир Кондратенко - завоював третє місце у класі SP2 (легкові автомобілі з робочим об'ємом двигуна до 1,6 л), не зважаючи на низку технічних проблем.

Цього разу доведеться зіткнутися з більш жорсткою конкуренцією, адже в класі V5 більша кількість учасників, у тому числі заводськийх команд. "Це так само, як порівнювати Кубок УЄФА з Лігою Чемпіонів" - говорить Олексій Мочанов. Але, звичайно, команда ставить перед собою завдання досягти максимального результату.

Коментарі ()