Головне

Олексій Мочанов серед найрезультати<wbr>вніших гонщиків за версією журналу Auto Bild

06.08.2008 17:27 501 0
Олексій Мочанов серед найрезультати<wbr>вніших гонщиків за версією журналу Auto Bild

Коли майже всі автоспортивні серії добігли своєрідного екватору, німецьке видання Auto Bild MotorSport провело цікаве порівняння результативності гонщиків-аматорів, які виступають у серіях VLN, ADAC Pro Car, Berg-DM, Формулі 3, Формулі Рено та ін., з результатами професіоналів, таких як, наприклад, пілоти "Формули-1" Кімі Ряйкконен та Льюіс Хемілтон.

Для складання рейтингу видання обрало досить просту схему - порахувати результати усіх гонщиків за правилами, що застосовуються у "Формулі-1", тобто, 10 очок за перемогу, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1 очок за кожне з наступних семи місць. Після цього отримана сума очок ділилась на кількість проведених гонок (яких повинно бути щонайменше п'ять), і вже за середньою кількістью очок за гонку складався рейтинг.

Чотири перемоги і одне друге місце у серії VLN, а також досить вдалий виступ в перегонах "24 години Нюрбургринга" дозволили українцю Олексію Мочанову опинитись серед найрезульативніших гонщиків сезону! З результатом 9,2 очки у середньому за гонку Мочанов посів третій рядок рейтингу.

Такий самий результат - 9,2 - і у Філіпа Джеіпела, який виступає в ADAC Pro Car, і в Яна Магнуссена за виступи у серії ALMS і "24 годинах Ле-Мана". Вони розташувалися відповідно на 1 і 2 місцях рейтингу.

Напарник Мочанова у виступах в серії VLN, Андрій Круглик, у рейтингу 14-й. Він здобував у середньому по 8 очок за гонку. Крім серії VLN і "24 годин Нюрбургринга" Круглик "ганявся" також у серії ADAC Pro Car.

Для прикладу видання наводить результативність пілотів "Формули-1". У Ряйкконена та Хемілтона у середньому "усього" по 5,33 очки за гонку. А розташувались вони наприкінці восьмої десятки рейтингу.

Шпальта із журналу Auto Bild MotorSport за липень 2008 року
Коментарі ()