Головне

Валерій Андрійцев: "Я, швидше, програв золото, аніж здобув срібло"

27.03.2012 16:22 989 0
Валерій Андрійцев: "Я, швидше, програв золото, аніж здобув срібло"

Триразовий чемпіон України та новоспечений срібний призер чемпіонату Європи з вільної боротьби Валерій Андрійцев розповів "Чемпіону" про свій шлях до континентального п’єдесталу.

- Вітаємо тебе, Валерію! Ти вже звик до статусу срібного призера чемпіонату Європи з вільної боротьби?

- Так, дякую. Але особливої уваги на цьому титулі не загострюю. Приємно, що люди вітають, журналісти цікавляться. Але у нас борців підхід до цього трошки інший - попереду більш важливі старти, і потрібно готуватися до них, а не почивати на лаврах. Чемпіонат Європи у Белграді - це вже історія.

- Яка сутичка на континентальній першості виявилася найважчою для тебе?

- Напевне, проти азербайджанця Навруза Темрезова. Хоча, всі сутички можна назвати нелегкими. Проти Темрезова я боровся другу за ліком сутичку, а це завжди важко - зустрічатися з фаворитом краще тоді, коли ти вже "розборовся", а не на перших стадіях. З іншого боку, я пройшов непоганий збір перед Європою і був добре готовий до будь-якого опору, адже в Україні висока конкуренція у моїй ваговій категорії до 96 кг.

- Прокоментуй, будь ласка, результат фінальної сутички.

- Я, швидше, програв золото, аніж здобув срібло. У сутичці з росіянином Гадісовим я пішов на нього, як то кажуть, з відкритим забралом, за що і поплатився...

- Наші дівчата просто шокують своєю результативністю - на чемпіонаті Європи вони здобули сім медалей із семи можливих! Як вважаєш, чого не вистачає чоловічій команді, щоб здобувати такий медальний врожай?

- Це дуже складне питання... Чоловічу та жіночу боротьбу порівнювати дуже важко.

- Перед чемпіонатом Європи ти виграв Київський міжнародний турнір, присвячений видатним українським борцям і тренерам. Це додало тобі впевненості у Сербії?

- Кожна перемога додає борцеві впевненості. Але на Київському турнірі чітко стояло завдання перемогти, а не тримати в голові прийдешній чемпіонат Європи. Добре, що мені вдалося стати чемпіоном. Коли дізнався, що поїду на континентальну першість, то сфокусувався лише на ній. Усі попередні перемоги - це історія, коли на горизонті з’явився новий виклик і нові перспективи.

- Тепер на горизонті - перший ліцензійний турнір?

- Це, швидше, запитання до тренерів. Але якщо мені довірять право посперечатися за олімпійську ліцензію, я зроблю все від мене залежне, щоб її здобути. З 18 по 24 березня у Болгарії відбудеться перший ліцензійний турнір. Як ви знаєте, на останньому чемпіонаті світу лише Ібрагім Алдатов зміг забезпечити для "вільників" олімпійську ліцензію.

- Тим часом, 22 березня у Запоріжжі стартував чемпіонат України. Ти братимеш участь? (Інтерв'ю бралося наприкінці минулого тижня, - Чемпіон)

- Ні, головний тренер звільнив мене від внутрішньої першості.

- Як вважаєш, хто стане новим чемпіоном України у твоїй вазі?

- Як я вже казав, що конкуренція у категорії до 96 кг сьогодні дуже висока - чоловік сім-вісім, які сміливо можуть претендувати на призові місця. Побачимо, як воно буде...

Коментарі ()