Головне

Президент ФФУ Павелко підтримав Віду

08.07.2018 19:33 1645 0
Андрій Павелко

Домагой Віда має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян.

Про це заявив у своєму Фейсбуці президент ФФУ Андрій Павелко.

"Федерація футболу України та я особисто зайняли жорстку позицію в ситуації, що склалася навколо футболіста збірної Хорватії Домагоя Віди після перемоги команди в чвертьфіналі ЧС-2018: своєю яскравою грою і бійцівськими якостями Віда, як і вся збірна Хорватії, заслужив право брати участь в півфіналі турніру", - сказав він.

"У футболіста, який багато років захищав честь Динамо і жив в столиці України в дуже важке для нашої країни час, залишилося тут багато друзів і уболівальників, що заслужили, щоб частинку цієї перемоги він присвятив саме їм", - впевнений Павелко.

"За останні кілька років вираз "Слава Україні!" став для наших громадян символом незламності і патріотизму. І цілком природно, що людина, якій наша країна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї, до її громадянам. Він має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян", - зазначив президент ФФУ.

"Ми оперативно направили до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи з метою захистити не тільки футболіста хорватської збірної, а й, в першу чергу, людини, яка має право на свою позицію і поважає нашу країну. І Віда зіграє в півфіналі ЧС-2018. Слава Хорватії! Слава Україні!"- написав Павелко.

Як відомо, Віда уникнув покарання від ФІФА за вигук "Слава Україні!".

Коментарі ()