Головне

Данія - Франція: анонс матчу ЧС-2018 у групі С

26.06.2018 07:02 5149 0
 

Данія - Франція

Група С, 3-й тур

26 червня, 17:00

Стадіон Лужнікі, Москва

Головний арбітр: Сандро Річчі (Бразилія)
Асистенти: Де Карвалью Емерсон і Ван Гассе Марсело (обидва Бразилія)
Резервний арбітр:

У 3-му турі групи С зійдуться фаворити групи Франція та Данія. І якщо триколірні вже вирішили питання виходу з групи, то справи в команди Данії не такі вже й однозначні. Данійцям потрібна бодай нічия для продовження боротьби на ЧС-2018. А ось поразка може залишити підопічних Оге Харейде за бортом турніру. У паралельному матчі збірна Австралії зіграє з командою Перу. У випадку перемоги представників зеленого континенту над латиноамериканцями, саме збірна Австралії продовжить виступи на чемпіонаті світу.

Збірній Данії стовідсотково не зможе допомогти Юссуф Поульсен, який пропускатиме гру через дискваліфікацію. У фрацузів під питанням участь у гру провідного захисника Умтіті, який отримав ушкодження та тренувався за індивідуальною програмою.

Травмовані: Умтіті, Сідібе (обидва Франція)

Дискваліфіковані: Поульсен (Данія)

Орієнтовні склади:

Данія: Шмейхель - Ларсен, Крістенсен, К'єр, Дальсгард, Шене, Ділейні, Систо, Еріксен, Брейтвейт, Йоргенсен

Франція: Льоріс - Ернандес, Кімпембе, Варан, Сідібе, Лемар, Канте, Н'Зонзі, Дембеле, Жиру, Грізманн

Слова:

Оге Харейде (головний тренер збірної Данії): "Ми не думаємо над тим, щоб поставити автобус. Ми повинні контролювати м'яч і не залишати їм стільки простору, скільки залишили збірної Австралії".

Дідьє Дешам (головний тренер збірної Франції): Ніхто не відміняв завдання посісти перше місце в групі. Але при цьому треба враховувати питання ігрової практики резервістів, втомлених гравців, які підсіли на жовту картку. Потрібно мати на увазі багато аспектів перед плей-офф. Якщо я взяв з собою 23 гравців, значить, кожен з них може зіграти. Якщо вони приїхали сюди, значить, готові. Всі заслуговують вийти на поле".

Цікаві факти:

На чемпіонатах світу Данія і Франція зустрічалися двічі і в обох випадках це були останні матчі групового етапу (як і зараз). На ЧС-1998 перемогли французи (2:1), а на ЧС-2002 - данці (2:0).

Три останні голи Франції у зустрічах з Данією забив Олів'є Жиру.

Всі матчі групового етапу ЧС французи виграли лише раз в історії - на домашньому мундіалі 1998.

Данці програли чотири з п'яти останніх поєдинків проти європейських збірних на ЧС.

Крістіан Еріксен забив 17 голів в останніх 20-х матчах за збірну.

У список найкращих молодих бомбардирів Чемпіонату світу входять п'ять футболістів: Пеле (6), Едмунд Конен (4), Мануель Росас (2), Жозе Алтафіні (2) і Майкл Оуен (2). Потрапити туди може і Кіліан Мбаппе, що став наймолодшим автором гола на світових першостях в історії збірної Франції після голу в ворота Перу, але для цього йому обов'язково потрібно забити данцям.

Коментарі ()