Головне

Жданов: Беленюк повинен вибачитися за свої висловлювання перед учасниками АТО

01.09.2016 22:46 4001 0

Український борець Жан Беленюк повинен вибачитися за свої зневажливі висловлювання перед учасниками та ветеранами АТО

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

"Із обуренням прочитав інтерв’ю Жана Беленюка. Я не ображаюся на персональну критику, переживу. Але не розумію, як такі образливі оцінки своїй армії та своїй державі може давати людина, яка представляла збірну України на Олімпіаді та є військовослужбовцем Збройних сил України", - зауважив він.

"Жан часто буває в Міністерстві. Я рекомендую йому хоч раз придивитися до фотографій нашої Алеї Героїв. Десятки й сотні спортсменів віддали своє життя у зоні АТО, захищаючи свою країну зі зброєю в руках. Ніхто з них не сховався за фразою "я пацифіст, я за мир". Вони пішли з честю виконувати свій громадянський та конституційний обов’язок", - додав міністр.

Далі Жданов перерахував героїв, серед яких виділив "Дмитра Максимова, Темура Юлдашева та багато інших Героїв спорту".

"На відміну від Жана Беленюка, я неодноразово був у зоні АТО разом зі своїми дітьми. З весни 2014 року доставляв туди волонтерську допомогу. Побував і під мінометним, і під снайперським обстрілами", - додав він.

"Разом із волонтерами об’їздив зруйновані російською агресією міста на Сході України. Не раз бували в інтернатах Луганщини, дивилися в очі дітям, чиїх батьків вбили терористи та російські найманці. В АТО загинули мої друзі, у тому числі побратими з Майдану. Вам не передати той біль", - пояснив Жданов.

За словами міністра, більше половини захисників України, які пішли у добровольчі батальйони та відбивали російську агресію в АТО, були російськомовними мешканцями східних областей країни.

"Переконаний, що Жан повинен вибачитися за свої зневажливі висловлювання передусім перед учасниками та ветеранами АТО. Почитавши це інтерв’ю, зловив себе на думці, що воно дуже схоже на "темники" та висловлювання, які ми сьогодні часто чуємо з вуст проросійських опозиційних депутатів та політиків", - підсумував він.

Нагадаємо, Беленюк заявив, що зараз усі невдачі, і в спорті, списуються на конфлікт, на так зване АТО.

Коментарі ()