Головне

ЧС-2014. Група B. Нідерланди - Чилі 2:0. Нідерланди зупиняють порив Чилі

23.06.2014 21:18 676 0
ЧС-2014. Група B. Нідерланди - Чилі 2:0. Нідерланди зупиняють порив Чилі

Збірна Нідерландів виграла групу B, здолавши у третьому своєму матчі на турнірі одну із сенсацій бразильського Мундіалю - збірну Чилі. Однак і другі продовжують боротьбу на першості - вони фінішували другими у цьому квартеті, залишивши позаду Іспанію.

У першому таймі команди показали невидовищний футбол. Уже не вперше глядачі можуть таке спостерігати. Важкувато збірним даються матчі, які починаються о 19:00 за київським часом, адже у Бразилії у цей момент тільки перша година дня, і спека тримається неймовірна. У даному випадку ініціативою володіли чилійці, які і більш звикли до такої погоди, і забивати саме їм потрібно було. Нідерланди влаштовували і нічия, щоб зберегти за собою перше місце.

Забігали футболісти ближче до завершення тайму. Латиноамериканці більшими силами пішли вперед, а Роббен з партнерами розраховували на контратаки. Часто чилійці апелювали до головного арбітра, адже вважали, що проти них порушували правила у штрафному майданчику. Правда, повтори епізодів не дали засумніватися у рішеннях судді.

Що ж до моментів, то можна пригадати хіба прорив Роббена через півполя й удар повз стійку та дальній вистріл Ленса, який заблокували захисники. У Чилі на останніх хвилинах Діас добре подав зі штрафного, оборонці втратили Гутьєрреса, котрий головою намагався закинути м'яч за комірець Сіллессену. М'яч пролетів повз ворота. І все...

Друга половина не особливо відрізнялася від першої. Луї ван Гал свідомо грав другим номером, аби побачити, як його підопічні виконають таку настанову. Плюс бігти стрімголов в атаку їм і не варто було. Тому чилійці продовжували володіти м'ячем, але жодної користі від цього не мали. У певний момент вони навіть припинили апелювати до арбітра, бо зрозуміли - пенальті той у цей день не призначить.

У середині тайму команди обмінялися небезпечними ударами у виконанні Санчеса та Роббена, з якими впоралися воротарі. А вирішальними у цій дуелі стали заміни ван Гала. Спочатку наставник випустив Депая, а згодом Фера. Останній і відкрив рахунок через дві хвилини після появи на полі. Не розібралися з новеньким захисники Чилі та втратили під час однієї з подач. А добив "Ла Роха" у компенсований час Депай, на якого точний пас віддав Роббен.

У "червоних" було багато кутових. І один з них був близьким до взяття воріт. Де Йонг головою ледь не зрізав м'яч у власні ворота, де Врей на лінії воріт зупинив м'яч корпусом. Отож, Нідерланди здобули третю перемогу та виграли групу B. Чилі також гратиме в 1/8 фіналу. І там на них, швидше за все, чекатиме зустріч з Бразилією.

Коментарі ()