Головне

Євро-2012. Група D. Огляд преси

12.06.2012 15:02 652 0
Євро-2012. Група D. Огляд преси

BBC: Рой Ходжсон каже, що гра збірної буде покращуватись

Спортивний відділ BBC повідомляє, що Рою Ходжсону, тренеру англійської збірної на Євро-2012, нічия у стартовому матчі групи D проти французів додала ентузіазму. На його думку, даний результат стане хорошим майданчиком для подальших успіхів на турнірі.

"Я задоволений грою, яку показали мої хлопці. Чим краще ми готуватимемося до кожного наступного матчу, тим кращий результат ми видаватимемо. Нічия з французами стане хорошим майданчиком для подальших ігор", - сказав тренер збірної Англії.

"Франція є одним з фаворитів у групі. Вона пройшла 21 гру без поразок до сьогоднішнього дня, і багато людей оцінюють її як потенційного переможця турніру. З цим важко не погодитися", - додав 64-річний екс-менеджер "Вест Бромвіча".

Не забув Рой і згадати про двох інших суперників по групі: "Ми не можемо заперечувати, що на папері гра з французами найважча, але в мене є велика повага до Швеції й України".

Ходжсон також віддав належне 18-річному нападнику "Арсенала" Алексу Окслейд-Чемберлену, який, на здивування багатьох, опинився у стартовому складі: "Він зробив усе дуже добре, Алекс діяв гостро. Перед матчем я йому сказав, що не потрібно хвилюватися, а просто роби як ти вмієш", - додав Рой.

The Independent: Дешеве пиво, гарна погода - а де ж англійські вболівальники?

Порівняно дуже мало англійських фанів приїхало у Донецьк на матч з Францією. На думку Шона Волкера, кореспондента The Independent, - це ганьба.

"Вчора ввечері на вулиці Леніна у Донецьку лунали англійські футбольні пісні, сотні вболівальників грілися на гарячому українському сонечку і смакували дешеве пиво перед грою збірних Англії та Франції. Англія має три гри на Євро-2012 в Україні, проте високі ціни, проблеми з житлом і страх насильства призвели до найменшої підтримки на змаганнях з боку Англії за всю її історію. Лише 3000 фанів придбали квитки через Футбольну Асоціацію. Вчора ввечері ще декілька сотень місць на матч були незаброньовані, і спекулянти біля "Донбас Арени" намагалися продати квитки за безцінь. Ті вболівальники, які все ж таки приїхали на матч, вражені гостинністю міста, навіть якщо їм довелося стикнутися з далеко "нехристиянськими" цінами на житло. 63-річний Боб Дікерсон, який приїхав з Іпсвіча зі своїм сином, вперше зупинилися у гуртожитку, бо готелі були надто дорогими. Ось що каже ще один вболівальник, Джеймс Бекстер, юрист з Лондона: "Я не звик до таких подорожей - вперше за 10 років я був змушений брати із собою власний рушник... І я не був готовий розкошелитися на 1000 фунтів за готельний номер".

Автори статті, Чарлі Купер і Кріс Плезанс вважають, що також причиною такої малої кількості фанів з Англії послугували негативні відгуки у пресі. Навіть у день матчу англійці вдома проявили байдужість. За словами Келвіна Майлса, "всі стежать за зовсім іншими речами... Я увімкнув Радіо 5, і замість розмов про футбол, натрапив на пряму трансляцію з тхеквондо"

The Guardian: Франція проти Англії - 5 тем для розмов

Журналіст The Guardian Домінік Файнфілд вирішив винести для себе п’ять корисних уроків та висновків з матчу Англія - Франція. Думаю, для Вас, шановні читачі champion.com.ua, ці тези теж будуть цікавими: 

1. Непоганий старт для Англії. Очевидно, що англійці побоювалися французьку атаку, якщо задоволені результатом 1:1. Гра англійців була доволі одноманітною, але їх захист був блискучим. 

2. Ходжсонський потяг до ризику. Для багатьох рішення Ходжсона поставити в основу молодих Окслейда-Чемберлена та Велбека стало несподіванкою. Тим більше, у такому відповідальному матчі. 

3. Янга слід ставити на іншу позицію. Менеджер англійців отримав порцію критики і за використання Ешлі Янга на нерідній для нього позиції форварда. Ходжсону радять переглянути такий підхід.

4. Французи. Цим одним словом у статті англійці висловлюють повагу до своїх давніх ворогів. Автор робить висновок, що французи якісно еволюціонували у плані гри з часу невдалих виступів 2008 р. та 2010 р.

5. Без обіцяного аншлагу. Делегат від УЄФА перед матчем на "Донбас Арені" запевняв на кожній прес конференції, що лише 724 квитки лишилися непроданими. Дивно було спостерігати величезні пусті місця у помаранчевому та чорному секторах на трьох ярусах над землею.

Gazeta.ru: Шевченку вистачило п'ять хвилин

Доволі позитивно оцінило як результат, так і гру збірної України російське видання: "Збірна України завдяки дублю Андрія Шевченка перемогла команду Швеції й очолила таблицю групи D. Господарі турніру показали змістовну гру у нападі, але успіх їм принесли два навіси на свого лідера".

Кореспондент видання, Ілля Андрєєв, вважає, що за великою мірою в українців перед матчем не було іншого виходу, крім перемоги: "Після безбарвної нічиї в Донецьку між Англією та Францією переможець київського матчу ставав фаворитом групи, так що господарі могли грати проти шведів тільки на перемогу. Тим більше, що матч був при домашніх трибунах".

А завершується стаття приємними словами для вуха кожного українця: "На 81-ій хвилині стадіон встав, причому Шевченку, який ішов на заміну, напевно, аплодували і багато шведів. Мілевський був покликаний у першу чергу утримувати м'яч, так само як і Руслан Ротань. І нехай без нервів не обійшлося, перемогу українська збірна утримала. І стала фаворитом групи - не тільки за набраними очками, а й по грі".

Sky Sports: Шевченко потопив шведів

Одне задоволення читати заголовки зарубіжних видань після перемоги українців над шведами. Ось і Sky Sports повеселили нас назвою своєї статті. А на що ж звернули увагу автори?

Спочатку редактор вирішив розхвалити українців: "Після того, як Златан Ібрагімовіч зламав безгольову тишу і забив свій перший гол на турнірі Євро-2012, український талісман Андрій Шевченко взяв і забив два голи за сім хвилин. Обидва - зігравши на випередження, тобто, використовуючи начебто втрачену швидкість. У першому випадку легендарний форвард випередив Олафа Мелльберга, який лише на рік молодший українця, а в другому - самого Ібрагімовіча. Таким чином, Україна вийшла в лідери групи D".

Проте, після похвали українців, кореспонденти Sky Sports виділили у грі нашої збірної й деякі недоліки, які можуть стати на руку Англії. Так само була розкритикована і збірна Швеції. Загалом, основною вадою гри нашої команди журналісти назвали захист, який дозволив шведам тримати у напрузі Андрія П’ятова протягом всього матчу.

The Sun: Україна 2:1 Швеція

Як змовилися, одноголосно розпочали прославляти Андрія Шевченка англійські видання. Ще декілька років тому про таке можна було лише мріяти, після невдалих виступів, а точніше невдалої адаптації Шеви до англійського футболу. А сьогодні ж все навпаки, почитаймо.

"Після забитого голу теперішньої зірки "Мілана" Златана Ібрагімовіча, на центральну сцену вийшов Шевченко. Колишній гравець "Челсі" за сім хвилин зробив всю гру. Українські фани на стадіоні "Олімпійський" просто божеволіли від щастя, яке їм подарував їхній улюблений син. Хоча шведи й мали шанси відігратися, проте їм це не вдалося"- пишуть автори видання.

"Після голів перед домашніми трибунами Шевченко помолодшав", - робить висновок The Sun.

Але найцікавішими з усього виявилися коментарі до статті. Практично у 90-95% випадках серед усіх коментарів англійці визнавали, що Шева - висококласний форвард, який просто не адаптувався до англійського футболу, бо йому заважав Моурінью, або ще щось. Ну що ж, як кажуть: краще пізно ніж ніколи!

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!

 

Коментарі ()