Головне

Прикордонники отримали 10 000 розмовників англійської до Євро

05.04.2012 08:06 196 0

Співробітники Державної прикордонної служби України отримали 10 000 кишенькових англо-українських розмовників, спеціально розроблених до Євро-2012.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

"За сприяння посольства сполучених штатів та Місії EUBAM ми маємо 10 000 розмовників англійської мови, які вже надійшли в наші підрозділи", - сказав він.

Посібник складається з типових фраз, які необхідні фахівцям під час виконання службових обов'язків, щоб досягти взаєморозуміння з іноземними туристами.

В розмовнику фрази зібрані в три розділи: офіційну частину, повсякденні фрази та попередження під час затримання.

У першій частині фрази зібрані з урахуванням різних обставин: футбольний стадіон, на кордоні, паспортний контроль перевірка документів, перевірка автомобіля, на вокзалі, складання протоколів, порушення правил дорожнього руху, перша допомога, управління в нетверезому стані та інші. У другому розділі - слова вітання, запитання, розмовні штампи, навігація, сім'я, робота, числа та дати. Третій - нагадує фрази, які знадобляться для попередження під час затримання.

Сам посібник невеликого розміру - 10 на 10 см, складається з 65 сторінок.

Англійську до чемпіонату вчать 5 тисячі прикордонників, які будуть працювати в 32 пунктах пропуску, визначених основними на Євро-2012.

Мовна підготовка інспекторів проходить на базі навчальних закладів відомства, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та у відділах прикордонної служби. До проведення занять, а також для обміну досвідом запрошують експертів із США, Місії EUBAM, МОМ та навчальних центрів Туреччини, пише hotsport.ua.

Коментарі ()