Головне

УЄФА роз'яснив ситуацію з матчем Литва - Іспанія

31.03.2011 10:02 193 0

У відповідь на інформацію, що з'явилася у пресі, УЄФА хотів би прояснити ситуацію щодо відбірного матчу Литва - Іспанія, який відбувся в Каунасі у вівторок.

У першому параграфі 10-ї статті регламенту чемпіонату Европи-2010/12 йдеться про те, що якщо господарі вважають, що матч не може бути зіграний, наприклад, через стан поля або несприятливі погодні умови, вони зобов'язані повідомити про це гостей і рефері до їхнього від'їзду зі своїх країн, одночасно проінформувавши адміністрацію УЄФА.

У такому випадку матч переноситься на іншу дату, яка узгоджується командами і затверджується адміністрацією УЄФА, пише прес-служба УЄФА.

Що стосується скасування матчу у випадках, коли гості вже відправилися на гру, у другому параграфі 10-ї статті говориться: "Якщо сумніви про якість газону виникають після того, як гості відбули на гру, питання про придатність або непридатність поля для проведення матчу вирішується арбітром безпосередньо на місці подій".

У цьому конкретному випадку арбітр матчу після оцінки ситуації прийняв рішення, що газон придатний для проведення матчу за запланованим раніше графіком.

Коментарі ()