Головне

Польський бізнес готовий інвестувати в Україну

30.09.2010 12:24 158 0

Польський бізнес готовий до інвестицій в Україну, шукає стабільності і очікує від нової урядової команди в Україні дієвих кроків у цьому напрямі.

Про це вчора в розмові з українськими журналістами у Варшаві розповів Віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Український урядовець зауважив, що під час засідання українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, яке відбулося вчора у Варшаві, значна частина дискусії була присвячена, зокрема, податковому законодавству в Україні.

"Упродовж декількох останніх років уже велися переговори щодо повернення польському бізнесу в Україні ПДВ, і лише за нинішньої влади було досягнуто чіткої, зрозумілої і прозорої домовленості", - сказав Борис Колесніков.

Він також поінформував: українська та польська сторони узгодили, що до кінця цього року вирішать проблему подвійних інвойсів на українсько-польському кордоні (інвойс - документ, що містить відомості про товари та інші предмети, які входять до складу міжнародного експрес-відправлення). Пан Колесніков підкреслив: через цю проблему Україна недоотримувала значні кошти до бюджету країни.

Віце-прем'єр-міністр навів приклад, як три роки тому Євросоюз забезпечив для України товари і послуги на 20 млрд. євро, а українська митниця на підставі поданих документів оформила їх лише на 13 млрд. євро.

"Україна втратила 14 млрд гривень, а це дві місячні пенсії для всієї країни", - наголосив він.

Коментарі ()