Головне

Українські приймаючі міста Євро-2012 ініціюють внесення змін до законодавства України

19.08.2010 12:08 269 0

Керівництво Львову хоче змінити закони України, що входять у протиріччя з вимогами УЄФА щодо проведення Євро-2012

Про це повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

Маркетингові рекомендації УЄФА, які окреслили деякі з прав та зобов'язань УЄФА та приймаючих міст, містять низку положень, для реалізації яких необхідно прийняття відповідних місцевих нормативних актів або внесення змін до загальнодержавного законодавства.

"Ми проаналізували рекомендації та зрозуміли, що відповідно до чинного законодавства приймаючі міста не мають достатньо повноважень, щоб приймати рішення, необхідні для виконання деяких вимог УЄФА. Зокрема, це стосується забезпечення надання привілейованих прав УЄФА та комерційним партнерам УЄФА, торгівельних обмежень в офіційних місцях, таких як фан-зони, загальних положень функціонування фан-зони, заборон надання третім особам дозволів на проведення заходів масового перегляду та ряд інших", - повідомив в.о. директора департаменту Євро-2012 Львівської міської ради Олег Вілюра.

"Такі вимоги суперечать Закону України "Про економічну конкуренцію" та закону України "Про місцеве самоврядування". На час турніру потрібно прийняти відповідні винятки чи доповнення до законів і про це ми вирішили наголосити завчасно", - додав він.

Вілюра очікує, що схожі пропозиції будуть внесені від решти міст, що прийматимуть турнір.

Коментарі ()