Головне

Симчук: Захаров працює не гірше ніж канадці

30.04.2010 13:09 256 0

Хокейна збірна України продемонструвала хорошу гру на чемпіонаті світу, але могла б виступити і краще.

Таку думку висловив голкіпер збірної України Костянтин Симчук в інтерв'ю "Україна молода".

"Ми показали хорошу гру в Голландії, але у вирішальному поєдинку опоненти діяли не гірше. Австрійці добре виглядали у всіх лініях, грали у швидкий хокей, нам же не вистачило якогось останнього зусилля", - каже воротар.

Також Костянтин вважає, що збірній Україні не потрібен тренер з Північної Америки.

"Усе залежить від того, наскільки наша сторона буде готова до такого кроку. Людина не приїжджає сама, а привозить із собою цілу систему, у нього є помічники. А ще треба мати відповідну інфраструктуру, де б можна було працювати. Ми поки не готові до цього, і керівництво ФХУ добре це розуміє, хоч точно думало про такий варіант.

А Захаров працює не гірше, ніж канадці. А ще йому добре знайомий наш менталітет - це теж важливий момент. Особисто мені було цікаво працювати з цією людиною. Ці два-три тижні, які Захаров провів із командою, показали його як фахівця високого рівня.

У першу чергу відзначу його організацію тренувального процесу, його акцент на фізичний стан збірників. Звичайно, були певні проблеми організаційного характеру, коли ми вирушили до Мінська, але так обставини склались: відмова суперників від спарингу, поломка автобуса, навіть вулкан долучився.

Можливо, так сталося через те, що Захаров дещо запізно включився в роботу з нашою збірною. Я не люблю цих різних "якби", але було б краще, аби він приєднався до нас принаймні під час "єврочеленджу" в лютому, тоді й результат міг би бути кращим", - вважає Симчук.

Також Костянтин висловив думку про позицію Захарова, який виступає за натуралізацію Україною іноземців, зокрема росіян і білорусів.

"Якщо брати тих самих росіян, то ми навряд чи могли б зараз знайти кваліфікованих виконавців, які б могли вирішувати серйозні завдання. Будь-який росіянин чи білорус буде намагатися пробитися до власної збірної, а тренери цих команд самі зацікавлені в омолоджуванні її складу", - зазначив Симчук.

Коментарі ()