Головне

Польща спростовує інформацію, що УЄФА хоче відібрати Євро-2012

29.04.2010 21:05 421 0

УЕФА не погрожувало позбавити Польщу права проводити Чемпіонат Європи з футболу 2012 року у зв'язку з переглядом податкової політики щодо Євро-2012.

Про це повідомив речник організації "Євро 2012 Польща" Юліуш Глускі, інформує zaxid.net.

Нагадаємо, що "Gazeta Prawna" повідомила, польське Міністерство фінансів планує відмовитися від звільнення УЕФА з податків, обіцяного на початку організації турніру, через що УЕФА погрожує суворими санкціями аж до позбавлення Польщі права до організації чемпіонату. Йшлося, зокрема, про те, що польська частина Євро-2012 буде перенесена до Іспанії.

"Немає такого варіанту, щоб Євро-2012 було перенесено до Іспанії.

Ця інформація щонайменше сильно притягнута за вуха" - заявив речник Євро-2012 у Польщі.

Він пояснив ситуацію: "Йдеться лише про те, що можна попросити про повернення ПДВ. Завдяки цьому білети на Євро-2012 можуть бути дешевші. Це піде на користь вболівальникам".

Ситуацію прокоментувала також представниця Міністерства фінансів Польщі Магдалена Кобос. Вона пояснила, що ані уряд, ані Міністерство фінансів країни не планують відмовлятися від гарантій, які вони надали УЕФА. Йдеться лише про технічні деталі.

"Ми проводимо зустрічі з УЕФА, щоб це обговорити. Але ці переговори не мають характеру конфлікту, це природній порядок речей. В таких документах, як гарантії, не записані всі технічні особливості. Головні рішення були прийняті. Ані уряд, ані Міністерство фінансів від них не відмовляється", - додала вона.

Коментарі ()