Головне

У Донецьку затримується будівництво аеропорту

24.03.2010 11:58 246 0
Будівництво нової злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту Донецька в рамках підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року завершиться пізніше визначених термінів.

Про це повідомив Донецький міський голова Олександр Лук'янченко на прес-конференції у вівторок.

"Здачі в 2010 році вже не буде, бо по злітно-посадковій смузі не профінансована закупівля цілого ряду технологічного обладнання, яке пов'язане з налагодженням, експлуатацією і так далі. Його потрібно змонтувати", - пояснив мер.

Крім того, він додав, що для повноцінного функціонування злітно-посадкової смуги необхідно її сертифікувати і "проводити на ній випробування більше двох місяців".

Виконком УЄФА 11 грудня 2009 остаточно затвердив Харків, Львів і Донецьк як господарів чемпіонату Європи 2012 у році. Польські Варшава, Познань, Вроцлав і Гданськ, а також український Київ були затверджені ще в травні 2009 року. УЄФА може відкликати у будь-якого українського міста право на проведення матчів фінальної частини "Євро-2012", якщо зірвуться терміни підготовки об'єктів або не будуть дотримані стандарти.

У Донецьку одним із проблемних питань лишається підготовка до "Євро-2012" системи аеропорту. Завершення будівництва злітно-посадкової смуги спочатку планувалося в 2010-му році.

terrikon.dn.ua

Коментарі ()