Головне

Василь Іванчук другий на Меморіалі Таля

14.11.2009 19:05 559 0

У отанньому турі супертурніру "Меморіал Таля" (з унікальним для десяти учасників середнім рейтингом у 2764 пункти) український гросмейстер Василь Іванчук змагався за перемогу з екс-чемпіоном світу росіянином Владіміром Крамніком.
 
Потужний тиск львів'янина на королевському фланзі давав небезпідставну надію на його перемогу над суперником, а відтак і у турнірі взагалі, адже Вішванатан Ананд на той час вже поступився Левону Ароняну. Однак, свою перевагу Іванчук реалізувати не зміг, зважаючи і на складність ситуації і на цейтнот (На 18 ходів лишилося менше 8 хвилин). "Страшно все було, але я не бачив виграшу за білих" - зізнався Крамнік на прес-конференції після партії. На 29-му ході Іванчук запропонував нічию.

Отже, Крамнік - одноосібний переможець турніру з результатом 6 очок із 9 можливих. Іванчук розділив друге місце з норвежцем Магнусом Карлсеном, який у останньому турі переміг Петера Леко. у Іванчука і Карлсена по 5,5 очок.

Іванчук, хоча й не зміг повторити минулорічного успіху, але продемонстрував відмінний результат для турніру такого гатунку, і суттєво підвищив свій рейтинг (з 12-го місця "живого" рейтингу ФІДЕ піднявся на 8-е місце). Щодо Карлсена, то він очолив рейтинг, посунувши на друге місце болгарина Веселіна Топалова.

У ще одного предстаника України - Руслана Пономарьова - сьоме місце (4 очки). Він поступився Крамніку і Карлсену і тільки у останньому турі записав на свій рахунок одне очко, перемігши Морозєвіча.

Москва (Росія)

Меморіал Таля, 21 категорія

9-й тур

Вішванатан Ананд (Індія) - Левон Аронян (Вірменія) - 0:1

Руслан Пономарьов (Україна) - Алєксандр Морозєвіч (Росія) - 1:0

Петер Леко (Угорщина) - Магнус Карлсен (Норвегія) - 0:1

Василь Іванчук (Україна) - Владімір Крамнік (Росія) - 0,5:0,5

Пьотр Свідлер (Росія) - Борис Гельфанд (Ізраїль) - 0,5:0,5

Підсумкове турнірне становище:
Крамнік - 6,5; Іванчук, Карлсен - по 5,5; Ананд, Аронян - по 5; Гельфанд - 4,5; Пономарьов - 4; Свідлер - 3,5; Леко, Морозевич - 3.

Коментарі ()