Головне

Новим міністром спорту Польщі став екс-гравець з настільного тенісу

14.10.2009 11:31 443 0
Голова ради міністрів Польщі Дональд Туск призначив міністра спорту та туризму.

Ним став колишній заступник у цьому відомстві Адам Герш, повідомляє Укрінформ.

Новому відповідальному за підготовку Польщі до Євро-2012 62 роки. Його призначення викликало схвальну реакцію у польському спортивному середовищі.

Зокрема, президент федерації футболу Польщі (PZPN) Гжегож Лято зазначив, що новий міністр "пов'язаний зі спортом віддавна і знає усі його хвороби та потреби".

"Я з ним постійно контактую останні кілька років, і наша співпраця завжди була хорошою", - підкреслив Лято.

Герш має також значні досягнення у спорті: як гравець Гданського клубу "AZS AWF" з настільного тенісу він завойовував кубок Європи, а згодом як головний тренер національної збірної Польщі вигравав бронзові нагороди чемпіонату світу з цього виду спорту.

Нагадаємо, через скандал щодо можливої участі кількох високопосадовців уряду та Сейму Польщі в афері з незаконним лобіюванням інтересів грального бізнесу свої посади втратили міністр спорту та туризму РП Мірослав Джевецький та голова фракції проурядової партії "Громадянська Платформа" в нижній палату парламенту РП Збігнев Хлебовський.

Згодом для забезпечення неупередженості в розслідуванні цієї справи у відставку подали керівники MSWiA і міністерства юстиції Гжегож Схетина та Анджей Чума, а також кілька інших урядовців ради міністрів РП.

Коментарі ()