Головне

Васюник спробує вирішити земельні конфлікти "Борисполя"

12.09.2009 11:08 214 0
Найближчим часом Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник проведе нараду з врегулюванню ситуації щодо земельних відносин навколо аеропорту "Бориспіль".

"Це розв’язання проблем, пов’язаних, перш за все, із земельними конфліктами. Вони викликають постійні проблеми, які пов’язані з можливим повним виконанням програми підготовки до Євро-2012", - пояснив Віце-прем’єр.

За словами урядовця, ці конфлікти і наявність багатьох господарів земельних ділянок на головній площі біля теперішнього основного терміналу "В" спричиняє страшні незручності для пасажирів, які прибувають і відбувають з України. 

"Ми можемо зараз спостерігати - а я думаю, що це треба розглядати, як екстра випадки - коли пасажири з багажем змушені рухатися до терміналу аеропорту «Бориспіль» навіть не 50, і не сто метрів, а сотні метрів. Ситуація на головній площі така, що через конфлікти між різними власниками, через непогодженість інфраструктури перед терміналом, страждають пасажири. І звичайно нам не треба чекати і спостерігати за знущаннями над пасажирами до 2012 року, коли буде Чемпіонат", - сказав Іван Васюник. 

"Я збираю нараду, на яку будуть запрошені всі відповідні органи і учасники конфлікту для того, щоб в найближчі місяці була створена зона, яка забезпечить і безпеку і комфорт для пасажирів аеропорту "Бориспіль". Я буду звертатися в тому числі і до компанії "Аеросвіт", яка є учасником цих земельних спорів. Я очікую, що керівництво і засновники компанії "Аеросвіт" проявлять державницьку позицію і знімуть проблеми, які заважають ефективному розвитку аеропорту "Бориспіль", – наголосив Віце-прем’єр.

Урядовий портал
Коментарі ()