Головне

До Євро-2012 завершать будівництво дороги Львів-Краківець

22.07.2009 19:33 201 0

Україна погодила будівництво двох додаткових переходів на українсько-польському кордоні.

Про це під час прес-конференції з Віце-прем'єр-міністром Польщі  Гжегожем Схетиною повідомив Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник.

"Ми обговорювали питання розбудови українсько-польського кордону на останньому засіданні міжурядового комітету по Євро-2012. Зараз польська сторона розглядає питання видачі дозволів на будівництво п'яти додаткових переходів з української сторони, які мають бути введені в дію до Євро-2012. Українська сторона вже погодила будівництво двох переходів", - сказав Іван Васюник.

Водночас польський Віце-прем'єр Гжегож Схетина додав, що перехід у Корчові є дуже важливим об'єктом до Євро-2012 для Польщі.

"До нього буде доведено автостраду А-4 (сполученням Львів-Краківець). Цей перехід буде основним під час чемпіонату", - уточнив Гжегож Схетина.

Також Іван Васюник повідомив журналістам, що українська сторона кілька місяців тому зверталася до Уряду Польщі, щоб прискорити будівництво автобанів до західного кордону Польщі.

"Ми отримали позитивну відповідь і до 2012 року будівництво дороги Львів-Краківець буде завершено. Концесіонером з будівництва є польський інвестор. Зараз триває завершальний етап переговорів. Наступний етап - підтвердження фінансування. Проект готовий, термін - близько двох років. Ми встигнемо побудувати цю дорогу до Євро-2012", - наголосив український Віце-прем'єр.

euro2012.ukrinform.ua

Коментарі ()