Головне

На ремонт автодоріг України до Євро-2012 необхідно 40 млрд. гривень

14.06.2009 09:42 168 0

На ремонт автодоріг України до Євро-2012 необхідно 40 млрд. гривень. Про це, посилаючись на дані програми з підготовки до чемпіонату, пише газета "Дело".

П'ять тисяч кілометрів доріг державного значення потрібно привести в порядок до 2012 року.Таке завдання поставлено держпрограми з підготовки дорожнього господарства України до проведення Євро-2012.

Основну увагу влади з самого початку мали намір приділити 38 магістралях, під'їздів до аеропортам і міжнародних пунктів пропуску. Але після того, як були визначені чотири міста (Львів, Київ, Харків, Донецьк - ред.), які будуть приймати матчі чемпіонату, зі списку в цілях економії, імовірніше за все, будуть виключені деякі магістралі. Зокрема, буквально днями вирішиться доля тих доріг, які обслуговують транспортні потоки Дніпропетровська та Одеси - міст, що вибули з боротьби за Євро-2012.

Представники УЄФА відверто заявили українській стороні, що дороги, які зараз експлуатуються в нашій країні, дуже далекі від європейських стандартів. Заступник голови Держслужби автодоріг "Укравтодору" Микола Березовський повідомив, що з держбюджету на ремонт дорожнього господарства буде виділено не більше третини необхідної суми. Інші гроші будуть залучатися у вигляді кредитів та коштів, отриманих від інвесторів і концесіонерів.

"Кабмін затвердив перелік об'єктів, але ще не почав фінансувати ні одна з них. З початку 2009 року з державного бюджету не було виділено ні копійки на об'єкти Євро-2012", - зазначив Березовський.

В цілому ж зараз за бюджетні гроші фінансуються тільки поточний ремонт та утримання доріг (тонкошарової покриття, розмітка, знаки, побілка, фарбування і т. д).

2012ua.net

Коментарі ()