Головне

Термінали у Львові та Донецьку доведеться будувати за бюджетні кошти?

11.06.2009 10:42 117 0

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник провів робочу нараду з експертом УЄФА з питань підготовки аеропортів Пітером Хампсоном.

Пан Хампсон відзначив, що він задоволений ходом реконструкції злітних смуг та аеродромних частин в аеропортах у всіх приймаючих містах.

Водночас пан Хампсон висловив занепокоєння щодо будівництва терміналів в аеропортах Львова та Донецька. Експерт зазначив, що для проведення турніру необхідно вчасно побудувати нові термінали, оскільки тимчасові термінали не можуть в повній мірі замінити повноцінні стаціонарні. Він зазначив, що на будівництво терміналу потрібно не менше двох років і що час є дуже стислим.

Іван Васюник проінформував експерта, що будівництво аеропортових терміналів у Донецьку і Львові, в будь якому випадку, розпочнеться вже восени цього року. У Львові вже визначені основні параметри терміналу і є майже готовий до затвердження проект. У Донецьку місцева влада ще має з'ясувати остаточні параметри проекту, проте є декілька вже опрацьованих варіантів. До кінця цього місяця з обома проектами має бути повна визначеність.

Прийнято рішення, якщо до середини липня не буде фінансових гарантій від зацікавлених інвесторів, держава починає будівництво терміналів за бюджетні кошти. Це передбачено в проекті змін до Державної цільової програми підготовки до Євро 2012. Водночас Уряд проводить переговори з міжнародними фінансовими установами щодо можливості залучення кредитів під державні гарантії на будівництво цих терміналів.

gazeta.ua

Коментарі ()