Головне

Михайличенко: На "Вемблі" треба перемагати

24.03.2009 23:51 383 0
Михайличенко: На "Вемблі" треба перемагати
Про боротьбу за лідерство

Боротися за лідерство у групі завжди буде важко. Окрім Англії, Хорватії, України я би не відсував далеко амбіції збірної Білорусі. Нехай навіть вони психологічно не ставлять задачу бути першими, але будуть боротися за двійку і ще попсують нерви. Але це і добре, у таких іграх і доводиться, команда стає сильніше, мужніше, бо вона проходить ці етапи боротьби.

За лідерство буде важка боротьба і від цього нікуди не дінешся. На кону дуже важлива подія – це чемпіонат світу, і кожен мріє бачити себе на цьому турнірі.

Для чого нам боротися за друге місце, коли у нас є всі шанси боротися за перше? Мені здається, що зіграно ще не стільки ігор і немає якогось дуже великого розриву, щоб говорити про те, що в нас лишилися лише якісь теоретичні шанси. Можливо я помиляюсь, але на мій погляд це так.

Про результат на "Вемблі"

Безумовно, я виходжу з тієї позиції, що за хорошої гри добитися результату більшу шансів. Звичайно, це дуже важливо. На першому місці завжди має бути гра, але за важливістю та значимістю яку б чудову гру ми не показали, без результату вона буде не так оцінена. Коли йде битва за перше місце, то результат, природно, виходить на перше місце.  

Про збірну Англії

Ми розуміємо, якого рівня суперник у нас, але зараз у світі немає команд, які б не можна було обіграти. І якщо Україна хоче ставити перед собою задачі грати на вищих форумах, хоче ставити, щоб бути у когорті кращих команд Європи і світу, то треба готуватися не просто вийти на "Вемблі" і радіти, що зіграли на цьому славетному стадіоні, а грати на цьому стадіоні. Грати – це значить перемагати.

Якщо не буде такої психології, якщо не буде такої віри, якщо не буде такого бажання, тоді добитися результату дуже важко. Не треба нікого боятися, треба поважати. І це стосується не тільки Англії, це стосується і Андорри, і Казахстану. Але треба виходити і виконувати все. Якщо ми правильно побудуємо все, якщо ми правильно виконаємо усе, що ми задумали, то результат має бути.

Про Шевченка

На жаль так сталося, що Андрій цього року дуже мало появлявся на футбольному полі – для цього є якісь об’єктивні обставини, є суб’єктивні – травми, невдалі ігри. Андрій має величезний досвід, в нього є бажання і спортивна злість. Таким гравцям як Артем Кравець поруч із досвідом Шевченка буде легше рости, додавати – це неоцінимо. Завжди вважалося, що найкраща команда, яка має сплав досвіду і молодості. Цей сплав може позитивно вплинути на гру команди. Ми на це сподіваємося.

Про Вороніна

Ми знаємо сильні якості Андрія. Якщо він на зборах покаже свою готовність до гри, то намагатимемося його якомога краще використати. Кожен з тих, хто запрошений до збірної – це дуже хороші футболісти, тому вони просто зобов’язані вміти швидко все схоплювати, швидко перебудовуватися, а не грати так, як у себе у команді. Гравець збірної мати вміти все, саме тому їх і запрошують. Треба бути командним гравцем, не применшуючи своїх індивідуальних якостей.

Про нічию з англійцями

Не треба лукавити, поразка за будь-якої гри – незадовільна. Будь-які очки дуже важливі. Зараз важко їх рахувати, але якщо ми ставимо мету і намагаємося до неї йти – то у кожному матчі треба добувати очки.

Про гру з Хорватією

Хотілося б, щоб цієї гри не повторилося, адже не можна переоцінити саму важливість змісту гри. Але якби ми сьогодні добре не грали, якщо не буде результату – це буде гірше. Навіть якщо це важка гра із позитивним результатом. А надто, що в нас дуже багато молодих гравців – для того, щоб команда набувала впевненості, для того, щоб вона додавала у майстерності, звичайно ж крім показаної гри, її має підтверджувати результат. Результат дає велику впевненість і у собі, і в команді.

Коментарі ()