Головне

Німці показали, як львів'яни будуть їздити під час Євро-2012

13.02.2009 15:06 151 0

На початку літа у Львові з'явиться стратегія транспортного руху.  Німецький консорціум PTV AG - VCDB GMBH, що розробляє стратегію, презентував її попередню версію.

Як стверджують у міській раді, мета проекту - впорядкувати рух вулицями Львова, а також визначити пріоритети розвитку транспортної інфраструктури.

Наразі німці представили висновки щодо львівських проблем, поділилися з муніципалітетом баченням розвитку дорожнього руху.

Консорціум німецьких фірм розробляє стратегію ще з грудня. За роботу він отримає півмільйона євро, які місто одержало як грант від KfW - урядового банку Німеччини.

"Маємо 5 місяців на розробку стратегії розвитку транспортної системи, - наголосив представник PTV AG - VCDB GMBH Клаус Райнхард. - Сподіваюся, до червня ми завершимо її. Модель системи включатиме поєднання індивідуального та громадського транспорту на вулицях Львова. Тому зараз збираємо дані, щоби отримати повну картину ситуації, яка склалася в місті".

Родзинкою стратегії стане проект побудови трамвайної лінії до стадіону, який зводять, аби провести матчі Євро-2012. Уже зараз прораховують ризики та вартість такої ідеї. Також місто безкоштовно отримає програмне забезпечення, яким послуговуватимуться під час створення стратегії.

auc.org.ua

Коментарі ()