Головне

Вейк-ан-Зеє. Фаворити реабілітуються

18.01.2009 19:50 503 0

У другому турі турніру "А" в Вейк-ан-Зеє, який відбувся у неділю, український гросмейстер Василь Іванчук чорними переміг китайця Ван Юе - для цього йому знадобилося усього 25 ходів. Сергій Карякін зіграв унічию з голландцем Яном Смітсом.

Росіянин Олександр Морозевич, який разом з Іванчуком розпочав турнір із поразки, у другому турі був сильнішим за голландця Люка Ван Велі. Одне очко у свій залік записав також Сергій Мовсесян із Словаччини, який переграв англійця Майкла Адамса.

Турнір "А". Результати другого туру:
Олександр Морозевич (Росія) - Люк Ван Велі (Нідерланди) - 1:0
Сергій Мовсесян (Словччина) -  Майкл Адамс (Англія) - 1:0
Ван Юе (Китай) - Василь Іванчук (Україна) - 0:1
Теймур Раджабов (Азербайджан) - Левон Аронян (Вірменія) - 0,5:0,5
Ян Смітс (Нідерланди) - Сергій Карякін (Україна) - 0,5:0,5
Леньер Домінгес (Куба) - Гата Камський (США) - 0,5:0,5
Даніель Стеллваген (Нідерланди) - Магнус Карлсен (Норвегія) - 0,5:0,5

Сергій Карякін разом із Смітсом і Мовсесяном очолив залік турніру. Фото Chessbase.com

Турнір "А". Турнірне становище після другого туру:
Карякін, Смітс, Мовсесян - по 1,5 очки; Іванчук, Морозевич, Камський, Домінгес, Стеллваген, Карлсен, Раджабов, Аронян - по 1 очку; Адамс, Ван Велі, Ван Юе - по 0,5.

В турнірі "B" українець Захар Єфименко розійшовся миром з росіянином Олександром Мотильовим. Захар очолює залік турніру "В" разом ще з чотирьма гравцями - Найджелом Шортом, Давідом Наварою, Фабіано Каруаною і Рустам Касимжановим. Андрій Волокітін зіграв унічию з голандцем Яном Верле.

У Олега Романішина, який виступає в турнірі "C", нічия з філіпінцем Уеслі Со. У заліку українця одне очко і він входить до п'ятірки, що очолює турнірну таблицю.

Коментарі ()