Головне

У Тимошенко хочуть, щоб "Олімпійський" будували українці

17.11.2008 16:20 395 0
У Тимошенко хочуть, щоб "Олімпійський" будували українці

Кабмін затвердить генпідрядника реконструкції НСК "Олімпійський" і проект реконструкції на своєму засіданні в середу.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Іван Васюник журналістам на брифінгу, інформує Лігабізнесінформ.

"У середу Кабінет Міністрів має ухвалити рішення про схвалення техніко-економічного обґрунтування реконструкції НСК "Олімпійський", а також визначення генерального підрядчика на будівництво цього стадіону", - сказав Васюник.

За словами віце-прем'єра, це означає, що проект реконструкції стадіону входить у вирішальну фазу.

"Зняті усі формальні речі відносно початку будівництва, схвалюється техніко-економічне обґрунтування, уряд підтверджує, що він як фінансував, так і буде повною мірою фінансувати цей проект, і, що дуже важливо, буде визначений генпідрядник, що буде реалізовувати проект", - відзначив він.

При цьому Васюник упевнений, що генпідрядником реконструкції НСК "Олімпійський" повинна стати українська компанія.

"Я думаю, що, як і у варіанті зі львівським стадіоном, так і у варіанті з київським стадіоном найбільш правильним рішенням, у тому числі з погляду відповіді на кризові тенденції в українській економіці, було б те, що таким генеральним підрядчиком повинна стати українська будівельна організація", - сказав Васюник

Тим часом президент Федерації футболу України Григорій Суркіс не виключає, що генпідрядником реконструкції НСК "Олімпійський" може стати компанія "Київміськбуд".

"Не є таємницею те, що сьогодні роботи з демонтажу (на НСК "Олімпійський") виконував " Київміськбуд ", тому, можливо, він є одним із претендентів на те, щоб у постійному режимі займатися вже конкретною фазою, пов'язаною з реконструкцією "олімпійського" стадіону", - сказав Суркіс.

Як відомо, державне підприємство НСК "Олімпійський" підписало договір про виконання проектних робіт з реконструкції стадіону з німецьким архітектурним бюро "GMP von Gerkan, Marg und Partner".

Міністерство по справах молоді і спорту оцінює вартість реконструкції НСК "Олімпійський" у 1,5 млрд.грн.

10 жовтня в Києві директор німецької компанії Кристиан Хоффман передав виконуючому обов'язки генерального директора НСК "Олімпійський" Дмитрові Чернявському перший пакет проектно-кошторисної документації.

Коментарі ()