Головне

Більше 38 тисяч людей беруть участь у нью-йоркському марафоні

03.11.2008 10:13 450 0
Більше 38 тисяч людей беруть участь у щорічному нью-йоркському марафоні, який стартував вчора, повідомляє newsru.ua з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Спортсменам належить пробігти всіма п'ятьма районами найбільшого міста США - Стейтен-Айлендом, Квінсом, Бронксом, Брукліном і Манхеттеном. На дистанції в 42 км і 195 метрів атлети перетнуть 5 мостів і фінішують у Центральному парку.

Як очікується, на всьому шляху марафонців підтримуватимуть близько 2 млн вболівальників. Спортсмени зможуть випити води і поживитись енергетичним напоєм "Гаторейд". Для цього організаторами заготовлено 38 тисяч пляшок мінеральної води і 32 тисячі галонів енергетичного напою (1 галон - 3,8 літра). У разі потреби спортсмени зможуть на місці отримати медичну допомогу, яка їм буде надана на будь-якому з 41 спеціального пересувного медичного пункту.

Про масштабність підготовки до марафону промовляє і той факт, що лише для доставки особистих речей бігунів від місця старту до місця фінішу буде задіяно 68 поштових вантажівок. Крім того, майже на цілий день буде перекрито багато основних міських магістралей, включаючи один із найдовших у світі підвісних мостів - Веразано-брідж.

В забігу беруть участь спортсмени з Кенії, Ефіопії, Великобританії, США та низки інших країн.
Коментарі ()