Головне

Львів не збирається давати гарантій по оплаті будівництва нового стадіону австрійській "Альпіні"

17.09.2008 11:31 143 0

Міський голова Львова Андрій Садовий домовився з компанією "Альпіна", яка будуватиме львівський євростадіон про те, що в основі угоди про Генпідряд стадіону лежатиме типова угода, затверджена Кабінетом Міністрів України. А розраховуватиметься Садовий з "Альпіною" за виконані роботи українськими гривнями. Про це 16 вересня, у коментарі ЗІКу повідомив директор департаменту Євро-2012 Олег Засадний.

"Будь-яка компанія, яка приходить на український ринок, має працювати згідно з нашим законодавством. Також угодою буде передбачено, що інфляція не впливатиме на кошторис проекту, тобто враховано валютні ризики. До того ж, "Альпіна" зобов'язана погоджувати з Львівською міськрадою усіх субпідрядників", - розповів Олег Засадний.

Також за Львівською міськрадою залишається право розірвати угоду. Це не потягне за собою застосування штрафних санкцій, якщо відбудеться взаєморозрахунок сторін.

Зараз текст угоди вивчають депутати Львівської міської ради: Андрій Стецьків, Олег Бас, Андрій Білоус, Юрій Гудима та Володимир Гірняк. Свої висновки вони мають надати за 2-3 дні.

Засадний запевнив кореспондента ЗІКу, що згідно з графіком, затвердженим УЄФА 20 серпня, безпосередньо роботи на ділянці мають розпочатися в кінці жовтня, мовляв, жодної затримки немає. Також чиновник зауважив, що угоду про генпідряд буде підписано до кінця вересня. Наразі на ділянці під стадіон завершили свою роботи геологи та геодезисти, які незабаром мають надати свої висновки.

Олег Засадний також спростував судження про те, що "Альпіна" вимагає додаткових фінансових гарантій, мовляв, рішення міста і міської влади і є тими найвищими гарантіями. "Місто не є комерційною структурою і не може давати банківських гарантій. Так, "Альпіна" хоче бачити джерела фінансування, але не вимагає жодних фінансових гарантій. Натомість ми можемо вимагати від неї вчасного виконання проекту", - наголосив Засадний.

www.zik.com.ua

Коментарі ()