Головне

Українські дзюдоїсти, шаблістки, велогонщики та стрільці розпочинають боротьбу у Пекіні

08.08.2008 15:00 102 0
Українські дзюдоїсти, шаблістки, велогонщики та стрільці розпочинають боротьбу у Пекіні

Завтра, 9 липня, у Пекіні стартуватимуть перші українські олімпійці. І вже завтра будуть розподілені перші сім комплектів нагород. З них по одному у велошосе, фехтуванні та важкій атлетиці, по два - у дзюдо і стрільбі. І лише у важкій атлетиці, де стартують жінки у категорії до 48 кг, ми не маємо своїх представників.

У груповому старті велошосе завтра змагатимуться чотири українця - Ярослав Попович, Денис Костюк, Руслан Підгорний та Андрій Грівко. У Федерація велоспорту України сподіваються на успішний виступ провідного українського велогонщика Ярослава Поповича. Проте, конкуренція у цьому виді спорту більш ніж серйозна - в Олімпіаді беруть участь більшість провідних велогонщиків світу, серед яких переможець цьогорічного "Тур де Франс" іспанець Карлос Састре, а також австралієць Кейдл Еванс, який у загальній класифікації "Туру" відстав від переможця лише на 52 секунди. Може "вистрілити" і Руслан Підгорний, який 13 липня посів третє місце у загальній класифікації "Туру Австрії" посів третє місце.

З фехтувальників у жіночій шаблі завтра стартують три українки - Галина Пундік, Ольга Харлан та Олена Хомрова. Найбільше доводиться розраховувати на Ольгу Харлан та Олену Хомрову. Але навіть у результаті успішного виступу українки зійдуться у чвертьфіналі. На останньому Чемпіонаті Європи у Києві Галина Пундік та Олена Хомрова вийшли до чвертьфіналів та поступилися росіянкам Федоркіній та Великій. Проте, у командних змаганнях ці три наші спортсменки разом із Ніною Козловою лише одним очком поступилися полячкам.

З українських дзюдоїстів завтра боротьбу з попереднього раунду розпочинають Максим Коротун (до 60 кг), який боротиметься із бразильцем Денільсоном Лоуренцо. З попереднього етапу розпочне виступи і Людмила Луснікова (48 кг), якій протистоятиме Чахнез М'Баркі з Тунісу. У Федерації дзюдо України розраховують, що всі дев'ять українських дзюдоїстів зможуть поборотися за медалі.

З кульових стрільців завтра розпочнуть боротьбу з основного раунду вісімнадцятилітня Дар'я Шаріпова та Наталя Калниш (обидві - 10 м, гвинтівка), Іван Рибовалов та Олег Омельчук (10 м, пістолет).

Серед досягнень українських стрільців, які завтра почнуть змагання, варто відмітити три світових бронзи Рибовалова (дві - на дистанції 10м, одна - на 50 м), одне "світове" срібло (10 м) та два золота (50 м) Омельчука. Досвідчена Наталя Канлиш в Афінах у стрільбі з гвинтівки на 10м посіла 14 місце, у 2006 році на Чемпіонаті Європи у Москві була четвертою, а у 2005-му на Чемпіонаті світу у Мюнхені виборола бронзу.

Коментарі ()