Головне

Костянтин Стасюк - український рекордсмен Гінесса

07.08.2008 13:39 123 0

Сьогодні, 7 липня, у Львові колишній спортсмен Костянтин Стасюк продемонстрував раніше встановлений рекорд - біг на стометровій дистанції з прикріпленим до однієї ноги 20-кілограмовим вантажем.

Колишній львів'янин, а тепер мешканець Сумщини, приїхав до Львова на запрошення Інституту громадського лідерства та Центру розвитку особистості. Мета заходу - пропагування серед молоді здорового способу життя, спорту, а також демонстрація надможливостей людського організму - надшвидкісні та надсилові рухи.

Свій виступ 52-річний Костянтин Стасюк почав із піднімання гирі (16 кг ), водночас виконуючи ритмічні танцювальні рухи. Потім інструктори ускладнили завдання для рекордсмена. Для бігу на стометровій дистанції на його одну ногу прикріпили 20 кілограмовий вантаж. Таку методику у спортивній практиці називають бігом людини з вантажем у третину маси власного тіла на одній нозі. У руках Костянтин Стасюк тримав ножі - для демонстрації плавності рухів і вміння володіти своїм тілом.

«Спортом я займаюся понад п'ятнадцять років, - каже Стасюк. - Те, що я продемонстрував, може виконати не лише професіонал, а й будь-яка людина. Під час бігу я взагалі не втомився. Хоча уже більше, як сім років я покинув великий спорт. Моя методика полягає у біодинаміці - плавні рухи тіла, урівноважене дихання під час занять спортом».

zik.com.ua

Коментарі ()