Головне

Італія – Румунія: післяматчеві коментарі

14.06.2008 02:32 285 0

Тренер збірної Румунії Віктор Піцурка:

Віктор Піцурка. Фото AP

Ми не перемогли, але добилися гарного результату. Ми провели матчі проти переможців і фіналістів останнього чемпіонату світу і як і раніше зберігаємо шанси на вихід до плей-офф. Якщо ми покажемо якісний футбол у наступному поєдинку, у нас з'явиться можливість вийти до наступного раунду. Вважаю, нічия - справедливий підсумок цієї зустрічі.

Не зважаючи на нереалізованний пенальті ми маємо бути задоволені підсумковим рахунком. Звичайно, можна сказати, що Італії поталанило. Коли в твої ворота призначають пенальті, але гравець не забиває, без везіння не обходиться. Я не був здивований, що ми створили стільки небезпечних моментів. Італійці зараз не в кращій формі, і я на це розраховував.

Нереалізованний Муту пенальті - просто частина гри. У цьому немає нічого нового. Я був більше розчарований пропущеним голом. Пенальті не забивали, не забивають і не забиватимуть у майбутньому. Я попросив Муту зконцентруватися і пробити щодуху, але не виключено, що на нього вплинув той факт, що у воротях стояв один з найсильніших голкіперів у світі. Муту не промахнувся, просто Буффон зробив приголомшливий сейв.

Ми провели декілька класних комбінацій, уміло розпоряджалися м'ячем. Були у нашій грі і погані моменти, які пов'язані перш за все з обороною, проте в цілому сьогоднішній матч вийшов більш видовищем, оскільки обом командам потрібна була перемога.

Тренер збірної Італії Роберто Донадоні:

Ми грали добре, проявили рішучість, і в цілому я задоволений нашими діями. Ми намагалися йти вперед великими силами, проте деколи нам доводилося непереливки, бо із збірною Румунії треба рахуватись.

Ми були засмучені після поразки від голландців і хочемо вибачитися перед італійськими уболівальниками. Сьогодні, на жаль, ми знову не зуміли набрати трьох очок, на які, як мені здається, заслуговували. З точки зору гри і кількості створених моментів ми зіграли сильніше за своїх суперників.

Оборона у румун дуже надійна, з чим я хочу їх привітати, але ми все одно створили більше моментів. Чекати, що Дель Пьеро і Тоні забиватимуть постійно лише через те, що вони стали кращими бомбардирами своїх чемпіонатів, наївно. Це мене не турбує. Поки що вони не відзначились, але обов'язково заб'ють.

Наступний матч дуже важливий, і підготовка до поєдинку з французами ризикує стати дуже нервовою. Гравці розчаровані, оскільки нам не вдалося здобути результату, але про розчарування ми скоро забудемо. Вже завтра ми повинні будемо зосередитися на наступному матчі.

За інформацією офіційного сайту Євро-2008

Коментарі ()