Головне

Туреччина зробила Швейцарію гостем на домашньому Євро. ВІДЕО

11.06.2008 21:20 451 0
Туреччина зробила Швейцарію гостем на домашньому Євро. ВІДЕО

1:0

1:1

1:2

Збірна Швейцарії стала першою командою, яка за тур до закінчення групового турніру втратила будь-які шанси на вихід до чвертьфіналу турніру. Гостем на домашньому Євро господарів зробила збірна Туреччина, яка перемогла підопічних Якоба Куна з рахунком 2:1.

Друга путівка до чвертьфіналу в цій групі буде розіграна в очному протистоянні Чехії та Туреччини. Завершальним же матчем для Швейцарії стане двобій з Португалією, в якому вони можуть грюкнути дверима, хоча це скоріше знову таки, фантастика.

Швейцарці у грі з турками аж ніяк не заслуговували на поразку, але - це футбол, а він не завжди справедливий. У "червоних" було більше моментів, вони навіть першими забили, але втримати хоча б нічию їм не дав Арда Туран, який забив вже у додатковий час.

На 32-ій хвилині атака господарів правим флангом закінчилася прострілом на Хакана Якіна, який забивав у пусті ворота, але великих емоцій з приводу забитого голу не виявив, оскільки сам має турецьке коріння. Через кілька хвилин Якін пробачив збірну Туреччини, коли не влучив у ворота з кількох метрів.

На початку другого тайму турки зрівнюють рахунок, зробивши подвійну заміну. Зіграв джокер Теріма Шентюрк, який виграв верхову боротьбу і ударом головою у верхній кут воріт поновив рівновагу.

До 80 хвилини обидві команди скоріше боролися із полем, яке було не в найкращому стані після дощу, ніж створювали моменти. На 84 хвилині вихід три в один швейцарів закінчився ударом метрів з 16 Кабаньяса, але Волкан рятує збірну Туреччину.

Коли вже більшість глядачів на стадіоні розпочали рахувати подальші розклади в групі, все зіпсував Арда Туран. Пройшовши по правому флангу, Туран змістився ближче до центру штрафного майданчика і пробив. Далі справу зробив рикошет, після якого м`яч залетів у ворота Бенальо. Це була друга додана хвилина, а через секунди 30 Любош Міхел просвистів про закінчення гри.

Коментарі ()