Головне

Україна - Японія: післяматчеві коментарі тренерів та гравців

19.04.2008 08:57 318 0

Двохочкова перемога над збірною Японії далася підопічним Володимира Голубовича дорогою ціною. Після закінчення зустрічі прикладати лід до ніг вимушені були захисники Юрій Гунько, Андрій Срюбко і Дмитро Якушин, які отримали пошкодження. А ось Вадиму Шахрайчуку повезло менше. Відразу після матчу центрфорварда першої ланки з підозрою на тріщину в нозі відвезла карета "швидкої допомоги". Габаритний хокеїст майже напевно пропустить ключовий поєдинок з Угорщиною, в якому розіграється путівка в клас найсильніших світового форуму.

Сергій Варламов (нападаючий збірної України):

Для перемоги в основний час нам не вистачило сил. Дуже багато витратили енергії в першому періоді, коли чотири рази поспіль оборонялися вчотирьох. Не забувайте, що навантаження в такі хвилини лягає на одних і тих же виконавців. Втім, до судді претензій бути не може - канадський рефері відпрацював адекватно.

Визнання кращим гравцем матчу стало несподіванкою для вас?

Якоюсь мірою. Я б відзначив Дмитра Цируля, що закинув переможний булліт і воротаря Ігоря Карпенка, що блискуче відіграв в післяматчевій лотереї.

Вам теж поєдинок вдався: закрили огляд воротареві під час першого взяття воріт, а потім і самі відкрили рахунок голам на чемпіонаті світу, підкарауливши підбір.

Зіграв краще, ніж на старті турніру, але забити переможний гол в основний час не вийшло, хоча шанс був...

Чув, що діяти в повну силу вам заважає біль у плечі. Старі болячки?

Може, це пов'язано з акліматизацією, але з приїздом в збірну плече стало нити, доставляти дискомфорт в побуті. На льоду м'язи розігріваються, легшає, але повного комфорту на льоду не відчуваю.

Велику частину кар'єри ви відіграли на позиції крайнього форварда, але в "Сибіру" і збірній України вас почали награвати в центрі нападу. Зміна позиції пройшла безболісно?

Мені все одно, на якій позиції діяти. Відзначу лише, що у "центра" більше обов'язків: необхідно "краям" допомагати, і при цьому першим в оборону повертатися. В принципі, мені подобається грати і там, і там.

Чого чекати українським уболівальникам від завершального матчу з Угорщиною?

Угорці поступаються японцям в швидкості, але при цьому перевершують їх у позиційній грі. Ми ж зобов'язані отримати вигоду зі своїх спостережень і провести свій кращий матч на турнірі. Нічия в основний час нас не влаштує, тому Україна прагнутиме взяти верх в основний час.

Дмитро Цируль (нападаючий збірної України):

Спочатку ми віддали суперникові ініціативу, але потім стали менше видалятися, вирівнявши гру. Вважаю, хлопці виконали хорошу роботу, досягнувши позитивного результату. Ну а в серії буллітів у мене вийшло те, що не вийшло в грі: обіграв воротаря і закинув у порожній кут.

Дмитро Якушин (захисник збірної України):

Ми зіграли цілком дисципліновано, не піддалися на провокації японців, тому отримали задоволення від виконаної роботи.

Зіграєте завтра з Угорщиною?

Хочу, але поки не знаю. Нога болить після зіткнення. У третьому періоді японець "в'їхав" коліном ззаду в стегно, відчуваю, забив м'яз.

Володимир Голубович (головний тренер збірної України):

У суперника був останній шанс "зачепитися" за перше місце, тому легкої гри ніхто не чекав. Здивувало, що в плані фізичних кондицій японці виглядали переконливо, але ми теж зіграли надійно, не дозволивши суперникові "розбігтися" як слід. Думаю, гра вийшла рівною.

У буллітній серії ви призначали виконавців, або хлопці самі проявляли ініціативу?

Рішення ухвалював головний тренер. Скажу лише, що Цируль не захотів кидати в першій серії (з трьох обов'язкових кидків), а зважився тільки після другого промаху Касянчука, хоча заздалегідь булліт довірили виконати Варламову.

Тодд Махон (головний тренер збірної Японії):

Не дивлячись ні на що, я горджуся своїми хлопцями! Після фіаско від Угорщини вони зібралися і проявили бійцівський характер, за що я їм дуже вдячний.

ФХУ

Коментарі ()