Головне

Українці у КХЛ - підсумок двох тижнів

17.09.2008 14:28 406 0
Рівно два тижні минуло з часу початку першого в історії чемпіонату Континентальної Хокейної Ліги (КХЛ). Приємно, що у компанії зірок світового ґатунку на гідному рівні виступають українські хокеїсти. Нагадаємо, що у КХЛ виступає семеро наших співвітчизників - кандидатів до національної збірної команди України. Це голкіпер Костянтин Симчук ("Сибірь"), захисники Артем Остроушко ("Металург", Новокузнецьк) та Сергій Климентьєв ("Торпедо"), нападники Вадим Шахрайчук ("Трактор"), Сергій Варламов ("Северсталь"), Костянтин Касянчук ("Динамо", Москва) та Андрій Міхнов ("Лада"). Цікаво, що шестеро с семи українців у КХЛ цього міжсезоння змінили свої клуби. Не змінював команду лише Артем Остроушко.

Костянтин Симчук. Наш знаменитий голкіпер наразі відновлюється від травми, отриманої напередодні старту сезону. Тож нині місце основного голкіпера у клубі надійно утримує канадець Томас Лоусон. Щоправда, це не дозволяє новосибірському клубу триматися вище 19 місця у турнірній таблиці. Після повернення Симчука на лід саме наш воротар стане основним через правило ліміту часу для іноземних голкіперів.

Артем Остроушко. Один із найнадійніших захисників КХЛ цього сезону перебуває на провідних ролях у своєму клубі. Артем, козирем якого завжди були дії у захисті, цього сезону діє доволі результативно у атаці. На рахунку Артема перший "український" бал за результативність в КХЛ. А ново кузнецький "Металург", за який виступає Остроушко, наразі займає шосту сходинку у турнірній таблиці.

Сергій Климентьєв. Гра одного з найдосвідченіших захисників поки що розчаровує. Сергій досі не знайшов свою гру в новому клубі. Климентьєв, на якого керівництво "Торпедо" розраховувало як на одного з найкращих атакуючих захисників ліги, досі не набрав жодного балу за результативність. А гра Сергія у захисті викликає чимало запитань.

Вадим Шахрайчук. Сезон 2008/2009 ветеран українського хокею проведе у челябінському "Тракторі". Головний тренер "Трактора" розраховує на українського форварда як на досвідченого майстра, який передає досвід молодим виконавцям. Приємно, що не забуває Шахрайчук і про свої безпосередні обов'язки. У останньому матчі "Трактора" Шахрайчук відзначився дублем у ворота омського "Авангарда".

Сергій Варламов. Колишній нападаючий "Сибірі" цього сезону пішов на "підвищення". Його нинішній клуб - "Северсталь" - бореться за високі місця. Приємно відзначити, що не останню роль у цьому клубі відіграє і наш нападник. Варламов входить до п'ятірки кращих бомбардирів череповецького клубу.

Костянтин Касянчук. Після загадкової зміни прописки Костянтин поки що перебуває у пошуку своєї гри. В кожному матчі нападник національної збірної команди України показує видовищну гру, але у завершальній стадії атак Касянчука підводить реалізація моментів. Тож дубль у матчі з "Металургом" залишається єдиним здобутком в активі Костянтина.

Андрій Міхнов. Після дуже вдалого міжсезоння Андрій ніяк не може відкрити лік закинутим шайбам у регулярній першості. Проте у працелюбності 25-річному нападнику "Лади" не відмовиш. Залишається сподіватись, що Андрій виправдає сподівання тренерів і заграє результативно.

Українські гравці у КХЛ

 Гравець

 Амплуа

 І

 Г

 П

 О

 Ш

 Костянтин Симчук

 Воротар

 -

 -

 -

 -

 -

 Артем Остроушко

 Захисник

 7

 1

 2

 3

 14

 Сергій Климентьєв

 Захисник

 3

 0

 0

 0

 8

 Вадим Шахрайчук

 Нападник

 6

 4

 0

 4

 8

 Сергій Варламов

 Нападник

 6

 0

 3

 3

 2

 Костянтин Касянчук

 Нападник

 5

 2

 0

 2

 8

 Андрій Міхнов

 Нападник

 5

 0

 0

 0

 2

fhu.com.ua

Коментарі ()