Головне

Фінал Ліги чемпіонів. Манчестер Сіті - Челсі: матч-центр

Матч відбудеться 29 травня
29.05.2021 21:57 18350 0
Фінал Ліги чемпіонів. Манчестер Сіті - Челсі: матч-центр

29 травня у Португалії та стадіоні Ештадіу де Драгау відбудеться фінал Ліги Чемпіонів 2020/21. У вирішальній битві зустрінуться дві англійські команди Манчестер Сіті - Челсі. Початок матчу о 22:00.

Слідкуйте за найцікавішими новинами про матч у цій новині в режимі реального часу.

 

Руслан Маліновський поділився очікуваннями від фіналу Ліги чемпіонів Манчестер Сіті - Челсі: "Важко сказати хто переможе. Буду вболівати за хороший футбол. Чесно сказати, обидві команди дуже хороші. Оскільки Зінченко виступає за Манчестер Сіті, то бажаю йому удачі сьогодні. Будемо вболівати. Особисто я очікую побачити дуже цікавий футбол. Нехай переможе сильніший. Сподіваюся, Зінченко сьогодні буде грати. Рахунок? Думаю, в основний час буде нічия, а далі подивимося".

Голлівудський актор Меттью Макконахі підтримав Челсі перед фінальним поєдинком Ліги чемпіонів з Манчестер Сіті: "Челсі! Удачі в фіналі Ліги чемпіонів проти Ман Сіті. Америка, МЛС та все в Остіні вболівають за вас. Отже, Пулишч і інші хлопці в синьому, - ви знаєте, що робити, коли вийдете на поле. Виграйте цей трофей".

Півзахисник Челсі Н'Голо Конте поділився очікуваннями від фіналу Ліги чемпіонів проти Манчестер Сіті: "З Марезом ми вже говорили про фінал. Зійшлися на думці, що це неймовірно. Я пролив багато крові і поту, щоб пройти шлях з другого дивізіону Франції до сьогоднішнього дня, наполегливо працював в матчах і на тренуваннях. Так що взяти участь в такому фіналі - це просто фантастика! Ми обидва хочемо перемогти, так що на полі про дружбу доведеться забути. Я дуже сподіваюся, що виграє моя команда, але то ж можна сказати і про Ріяда".

Капітан Челсі Сесар Аспілікуета розповів про те, чого чекає від фіналу Ліги чемпіонів проти Манчестер Сіті: "Дитиною ти мрієш грати в таких матчах. Я зараз страшно гордий. Сподіваюся, після матчу буду пишатися ще більше. Це дорогоцінний шанс. У нас пішло дев'ять років на те, щоб повернутися до фіналу. Найважливіший момент. Ми віримо в себе. У нас хороші результати проти ТОП-команд. Це останній крок, і ми хочемо його зробити. Треба все залишити на полі, як ми це робили в минулому, особливо в великих матчах. Я говорю не тільки про гравців, я говорю про всіх. Розуміємо, що для перемоги треба показати свій найкращий футбол. Це найважливіший матч сезону, і ми до нього готові".

Правий захисник Манчестер Сіті Кайл Вокер: “Я думаю, що це стосується великих гравців у великі моменти та особливі моменти, і, сподіваємось, у нас вистачає цих гравців, щоб стати володарями цих особливих моментів. Челсі - хороший суперник. Цього сезону вони кілька разів були сильнішими за нас, тому ми хочемо помститись. Це буде важка гра, перемога у якій потрібна нам для здобуття титулу. Це єдиний трофей, якого мені не вистачає. Відтоді, як я був тут, мені вдалося виграти все, у чому я брав участь, окрім Ліги чемпіонів. Я думаю, що це, мабуть, вершина клубного футболу. Грати у фіналі Ліги чемпіонів - це те, про що ви мрієте в дитинстві”.

Голкіпер Манчестер Сіті Едерсон напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів проти Челсі вирішив присвятити час відпрацювання 11-метрових ударів. Футболіст хоче перестрахуватися, якщо матч дійде до серії пенальті. Нагадаємо, що у фіналі Ліги Європи Вільярреал обіграв Манчестер Юнайтед в серії пенальті. Воротар МЮ Давид Де Хеа не тільки не забив свій пенальті, але і пропустив вирішальний удар.

Манчестер Сіті готується до матчу. Містяни можуть залишитися в цьому матчі без півзахисника Ілкая Гюндогана. Manchester Evening News інформує, що німецький футболіст накульгував, коли покидав поле після тренування. Проте про тяжкість його травми нічого не відомо.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко вирушив до Португалії, де відвідає фінальний матч Ліги чемпіонів між Манчестер Сіті і Челсі, за який свого часу виступав. Наступного тижня Шевченко приєднається до гравців збірної.

Вінгер Манчестер Сіті Рахім Стерлінг поділився очікуваннями від поєдинку з лондонським Челсі в рамках фіналу Ліги чемпіонів: "Буду чесний, єдине, що зможе зупинити нас в фіналі - це ми самі. Матч проти Челсі - важке випробування, але водночас я очікую, що ми переможемо. Ми відчуваємо себе спокійно. Ми вже багато разів були в фіналах турнірів, цей досвід допомагає нам".

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола висловився перед фіналом Ліги чемпіонів з Челсі: "Деякі футболісти виходять на поле з напругою, проблемами, але вони повинні впоратися з цим. Майже впевнений, що ми повинні страждати, щоб виграти фінал. Приємно сказати, насолоджуйся, але іноді це неможливо. Потрібно зберігати стійкість і вміти пристосовуватися".

Стала відома заявка Манчестер Сіті на фінал Ліги чемпіонів:

Воротарі: Едерсон, Скотт Карсон, Зак Стеффен, Джеймс Траффорд.

Захисники: Кайл Вокер, Рубен Діаш, Натан Аке, Джон Стоунз, Емерік Лапорт, Бенжамен Менді, Жоау Кансельє, Ерік Гарсія, Олександр Зінченко.

Півзахисники: Рахім Стерлінг, Родрі, Ілкай Гюндоган, Фернандінью, Ріяд Марез, Кевін де Брейне, Бернарду Сілва, Філіп Фоден, Ферран Торрес.

Нападники: Серхіо Агуеро, Габріел Жезус.

Стала відома заявка Челсі на фінал Ліги чемпіонів:

Воротарі: Едуар Менді, Кепа Аррісабалага, Віллі Кабальєро.

Захисники: Антоніо Рюдігер, Маркос Алонсо, Андреас Крістенсен, Тьяго Сілва, Курт Зума, Бен Чілуелл, Рис Джеймс, Сезар Аспілікуета, Емерсон.

Півзахисники: Жоржинью, Н'Голо Канте, Матео Ковачич, Мейсон Маунт, Каллум Гадсон-Одої, Біллі Гілмор, Кай Гаверц, Тіно Анджорін.

Нападники: Теммі Абрагам, Крістіан Пулишич, Тімо Вернер, Олів'є Жsру, Хакім Зієш.

Манчестер Сіті відправився до Португалії:

Гравці Челсі прибули до Португалії:

Головний тренер Челсі Томас Тухель висловився напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів з Манчестер Сіті: "Ми [двічі] їх обіграли [з того часу, як я в Челсі], хоча в фіналі Сіті буде вже не зовсім тією командою. Чи дає це нам перевагу? Ні, в жодному разі. Це абсолютно нова гра. У Гвардіоли не може бути впевненості в тому, що він уже протистояв нашій команді - команді, яка буде грати в фіналі. Те ж саме можна сказати і про нас. Але ми знаємо, що фінал розпочнеться з чистого аркуша, повинні ще раз зіграти на ТОП-рівні".

Останнє тренування Манчестер Сіті в Англії перед фіналом Ліги чемпіонів:

Челсі готується зіграти з Манчестер Сіті у фіналі Ліги чемпіонів. Як повідомляє Sky Sports, воротар Едуар Менді і хавбек Нгола Канте, чия участь в цій грі знаходиться під питанням через проблеми зі здоров'ям, приступили до тренувань з командою.

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола не має наміру йти в інший клуб цього літа. За інформацією журналіста Фабріціо Романо, іспанський фахівець не має наміру залишати Ман Сіті. Він залишиться в клубі, навіть якщо в суботу команда виграє Лігу чемпіонів. Гвардіола разом з керівництвом Ман Сіті вже займається плануванням трансферної кампанії до наступного сезону.

Півзахисник Манчестер Сіті Філіп Фоден поділився очікуваннями від фінального матчу Ліги чемпіонів проти Челсі: "З приходом Тухеля Челсі став дуже сильною командою. Вони майже не програють, недавно перемогли нас. Так що ми добре знайомі з суперником, і фінал обіцяє бути дуже непростою. Все вирішиться в одному матчі, статися може що завгодно. Члени моєї сім'ї весь час говорять, що їм досі не віриться в те, що я зіграю в фіналі Ліги чемпіонів. [Про своє 21-річчя за день до фіналу] Упевнений, для мене це буде найкращий подарунок, якщо ми переможемо. Сподіваюся, якщо ми виграємо, я зможу відсвяткувати зі своєю сім'єю. Це було б здорово. Вони продовжують твердити мені, як сильно їм не вистачає походів на стадіон і що їм нема чого робити. Сподіваюся, вони зможуть прийти на стадіон і подивитися фінал. Цей момент був би для мене особливим. До фіналу буду підходити так само як до інших матчів: з посмішкою, кажучи собі, мовляв, подивимося, що вийде. У плані підготовки нічого не зміниться - все буде так само".

Головний тренер Челсі Томас Тухель висловився напередодні фінального матчу Ліги чемпіонів з Манчестер Сіті: "Ми [двічі] їх обіграли [з того часу, як я в Челсі], хоча в фіналі Сіті буде вже не зовсім тією командою. Чи дає це нам перевагу? Ні, в жодному разі. Це абсолютно нова гра. У Гвардіоли не може бути впевненості в тому, що він уже протистояв нашій команді - команді, яка буде грати в фіналі. Те ж саме можна сказати і про нас. Але ми знаємо, що фінал розпочнеться з чистого аркуша, повинні ще раз зіграти на ТОП-рівні. Проти команд Гвардіоли завжди надзвичайно важко. Я грав проти його Баварії, зараз зустрічався з його Ман Сіті. Я роками спостерігав за тим, як прогресує його Барселона, як вона вчиться його футболу, як можна атакувати і як можна оборонятися. Він створював машини для перемог, і саме це він зараз зробив в Англії. Можна сміливо сказати, що Ман Сіті і Баварія в цьому сезоні і в минулому були орієнтиром для європейських клубів. Ми намагаємося скоротити розрив, а футбол хороший тим, що це можна зробити навіть за 90 хвилин. Це реально, і ми постараємося досягти цього в фіналі".

Півзахисник Манчестер Сіті Фернандінью висловився про вихід клубу до фіналу Ліги чемпіонів: "На нас було своєрідне тавро команди, ніколи не грала в фіналі, занадто недосвідченої команди, якщо говорити про історичну перспективу. Але в цьому сезоні нам вдалося дістатися до найвищої планки. Звичайно, це особливе почуття, а для мене тим більше адже я довго в Європі, багато разів грав в ЛЧ, але далі півфіналу не проходив. Так що я по-справжньому задоволений. Це велика честь. У подібному матчі для перемоги треба буде викластися як мінімум на 200 відсотків".

Факти: Манчестер Сіті вперше в історії зіграє у фіналі Ліги чемпіонів; Челсі ставав володарем трофея в 2012 році, коли у фіналі обіграв Баварію в серії пенальті; Втретє в історії турніру англійські команди зіграють у фіналі: у 2008 році Манчестер Юнайтед переміг Челсі, в 2019 Ліверпуль виявився сильнішим Тоттенгема; Переможець Ліги чемпіонів отримає право зіграти на клубному чемпіонаті світу ФІФА.

В Україні телетрансляцію зустрічі буде вести телеканал Футбол 1.

Власник Манчестер Сіті шейх Мансур ібн Зайд аль-Нехайян допоможе вболівальникам клубу дістатися до Португалії на фінал Ліги чемпіонів проти Челсі. Функціонер профінансує переліт і витрати декількох тисяч фанатів, які планують відвідати поєдинок, повідомляє прес-служба містян.

75-річний головний тренер київського Динамо Мірча Луческу відвідає фінал Ліги чемпіонів.

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола почав відсипати компліментів своєму майбутньому супернику фінального поєдинку Ліги чемпіонів-2020/21: "Челсі створює проблеми для всіх команд. Їх важко зупинити через якість їх футболістів, через їх тренера, через їх плану на гру. Це команда, яка грає широко по флангах і любить атакувати. До того ж футболісти Челсі прекрасно обороняються".

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола висловився про майбутній фінал Ліги чемпіонів: "Фінал Ліги чемпіонів для Ман Сіті - це мрія, що стала реальністю. Ми не потрапляли туди раніше. Це наш перший раз. Ми віддамо всі сили, хочемо перемогти. У фінал Ліги чемпіонів мало просто потрапити. Треба його виграти. Все в руках хлопців".

Мета Челсі - перемога у Лізі чемпіонів:

Наставник Челсі Томас Тухель повідомив про травмованих гравців Канте й Менді перед фіналом Ліги чемпіонів.

На фіналі Ліги чемпіонів працюватиме іспанська суддя Матеу Лаос. Його помічниками на лінії будуть Пау Себріан і Роберто дель Паломар, четвертий рефері - Карлос дель Серро. Відповідати за систему VAR буде Алехандро Ернандес, а його помічниками стануть Хуан Мартінес, Іньїго Прієто і Павло Хіль з Польщі.

8 травня була репетиція фіналу турніру в АПЛ. У 35 турі АПЛ Манчестер Сіті вдома поступився Челсі. Матч завершився з рахунком 2:1 на користь лондонського клубу.

Коментарі ()