Головне

Платіж солідарності від трансферу Ярмоленка отримала лише одна футбольна школа

17.05.2018 11:36 2297 0
Андрій Ярмоленко

Платіж солідарності від траснферу хавбека Андрія Ярмоленко з Динамо в Боруссію не розподілений всім клубам, які повинні були його отримати.

До переходу в Динамо Ярмоленко виступав за СДЮШОР Юність, Десну, київські Локомотив і Відрадний.

Боруссія мала сплатити 5% від суми трансферу цим футбольним школам. Команди, за які виступав Ярмоленко з 12 по 15 років повинні отримати по 0,25% від суми трансферу за кожен рік навчання. Клуби, в яких футболіст провів з 16 до 23 років - по 0,5%.

Всього німецький клуб повинен був виплатити 375 тисяч євро, 285 000 з яких дісталися б Юності, 60 000 - Відрадному, а решта суми повинна розподілитися між Локомотивом і Десною.

Всі платежі мали бути здійснені в 30-денний термін після переходу, тобто, до 30 вересня 2017 року.

У підсумку, Юність отримала від ГО Юності близько 70 тисяч євро, замість належних 375 тисяч.

"Динамо" не відповіло нам, нічого не змінилося. Є плани написати лист Боруссії Д, думаю, зробимо це наступного тижня", - сказав директор СДЮШОР Юність Геннадій Прокопович в ефірі Футбол NEWS.

Відрадний відмовився від отримання платежу, про що зазначено в листі президенту Динамо Ігорю Суркісу від директора даної футбольної школи Антона Алексюка. Локомотив не отримував звернення ні від одного з клубів з приводу платежу солідарності, а Десна, за яку виступав Ярмоленко, припинила існування, пише prosportua.com.

Зараз поліція розслідує справу про розкрадання платежу солідарності від трансферу Ярмоленка в Боруссію.

Також була інформація, що прокуратура зайнялася платежем солідарності за трансфер Ярмоленка.

Коментарі ()