Головне

Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Атлетико - Баварія 1:0. Сімеоне знову перемагає, але зберігає інтригу

27.04.2016 23:59 849 0
Ліга Чемпіонів. 1/2 фіналу. Атлетико - Баварія 1:0. Сімеоне знову перемагає, але зберігає інтригу

Атлетико пробився в півфінал Ліги чемпіонів вдруге за три останні сезони. Мадридці традиційно успішно протистоять німецьким клубам, яким в семи матчах програли лише один раз. Продовжилась ця приємна традиція і в очному протистоянні з Баварією. Мадриці довели, що не випадково вибили каталонську Барселону на стадії чвертьфіналу. Команда Сімеоне провела чудовий матч, вигравши першу дуель у мюнхенців з рахунком 1:0.

Щодо Баварії, то Гвардіола дещо здивував стартовим складом своєї команди. На лавці залишилися такі лідери команди, як Томас Мюллер і Франк Рібері. Як і раніше, продовжує перебувати в лазареті команди Роббен, саме замість нього і вийшов молодий Кінгслі Коман. Атлетико у свою чергу зазнав тільки однієї істотної втрати - це центральний захисник Дієго Годін.

Баварія з перших хвилин взяла м'яч під контроль, але протримався він не більше двох хвилин. Далі почав форсувати події саме мадридський клуб, який на 4-й хвилині організував перший удар в отвір воріт, однак Нойєр постріл Сауля без проблем нівелював.  Після цього Баварія якось нервово поводилася з м'ячем, наче не знала, що з ним робити. Цим вже на 100% скористався все той же активний Сауль: Півзахисник "матрацників" як стоячих обійшов трьох захисників Баварії, увійшов у карний та точно під стійку загнав м'яча у дальній кут воріт Йойєра, який цього разу був безсилий щось зробити.

Вже через хвилину гості мали нагоду зрівняти рахунок, але удар головою Відаля після скидки партнера пішов повз ворота. Далі німецький клуб заспокоїв гру та знову повернув м'яч під свій контроль. Баварії потрібно було швидко зрівняти рахунок, тому атаки проводилися великими силами, цими відкритими у підсумку зонами ледь не скористався Грізманн: За 15 хвилин до перерви француз фактично 1 на 1 вийшов на ворота Нойера, однак прошити того у ближній кут не зумів. Ману в останній момент ногою загрозу нівелював. Більше нічого гострого біля обох воріт глядачі на Вісенте Кальдерон не побачили, хоча за хвилину до перерви п'ятою дотепно пробив Коке, втім, Нойєр все контролював і удар гравця взгалі пішов в Мартінеса.

Cвітлина Reuters

Другий тайм Баварія почала також агресивно. Якщо на старті першого був лише контроль, то у другій половині матчу вже на 47-й хвилині був створений момент в активі Комана, однак удар головою від молодого півзахисника в ціль не потрапив. На 54-й хвилині супер-шанс мав Давіл Алаба. Австрієць з дальньої відстані розрядив гармату точно в поперечку воріт суперника, Облак там нічого б вже не зробив, але пощастило. Вже через дві хвилини і сам Облак врятував свою команду після удару головою від Мартінеса, якому класно асистував вийшовший на заміну Рібері. Мюллер, якого також Пеп незабаром кинув у бій, відверто матч провалив.

Атлетико у свою чергу весь 2-й тайм сидів у захисті, але просто неймовірний шанс на 75-й хвилині не використав Торрес: Фернандо та Грізманн після обрізки в центрі поля від Баварії 2 в 3 вийшли на ворота Нойєра, в результаті іспанець після передачі француза шведою направив м'яч у дальній кут воріт та поцілив у стійку. На підбиранні першим опинився Коке, однак з його ударом впорався вже сам Нойєр, який у стрибку намертво заволодів м'ячем.

Після такого спалаху темп матчу впав. Команди до 90-ї хвилини швидше з'ясовували стосунки, адже градус напруги був неймовірний. Як результат - чотири жовті картки за шість хвилин. Лише у доданий час Баварія ще мага нагоду відігратися, однак удари Бенатії та Відаля пішли точно в руки до Яна Облака. В результаті Атлетико витримав цей останній штурм німецького клубу, здобувши мінімальну перемогу, яка залишає інтригу на матч-відповідь.

Коментарі ()