Головне

У наступному сезоні в УПЛ можуть зайти відразу два клуби Першої ліги

25.04.2016 16:50 631 0

Ведучий програми "Великий футбол" на каналі "Футбол 1" Олександр Денисов розповів про ситуацію з атестацією клубів.

За його словами, УПЛ по завершенні цього сезону можуть залишити аж чотири клуби.

"Два клуби Прем'єр-ліги - Металіст і Говерла - на сьогоднішній день не пройшли атестацію. Обсяг боргів Металіста - близько 25 мільйонів доларів, у зв'язку з чим у мене погані передчуття", - сказав він.

"Говерла ж протягом 10-ти днів повинна розплатитися за зобов'язаннями у розмірі 2 мільйонів доларів, а з рештою футболістів досягти підписання мирових угод. А там є ряд гравців, які після всього, що сталося, не підуть ні на які мирові", - зауважив Денисов.

Також він додав, що ситуація є критичною.

"Таким чином, якщо за підсумками нинішнього сезону ми втратимо відразу чотири клуби, з Першої ліги будуть заходити 2 команди, і ми побачимо їх у Прем'єр-лізі. Подивимося, чи буде це оздоровленням, або хвороба почне проявлятися в інших місцях - адже ми говоримо про те, що й у Дніпра проблеми", - пояснив Денисов.

"На першій сходинці турнірної таблиці Першої ліги Зірка, і з нею все більш-менш зрозуміло, у неї все добре. Залишається Гірник, Черкаський Дніпро, Оболонь-Бровар і Геліос, між ними точиться запекла боротьба", - зазначив він.

Щоправда, за його інформацією, у Геліоса зараз також проблеми, вони не приїхали на фінансову звітність.

"Уся справа у тому, що у них в платіжних відомостях зарплата футболістів становить 30 євро, умовно кажучи, тисячу гривень. Ми розуміємо, що це навряд чи відповідає реальності", - підсумував Денисов.

Нагадаємо, була інформація, що Дніпро отримав атестат, адже вирішили, що вистачить з них і європейської дискваліфікації.

Також додамо, що запорізького клубу Металург вже не існує, і Волинь також заявляла, що планує залишати УПЛ і припиняти існування.

Олександр Денисов
Коментарі ()