Головне

Динамо – за крок від чемпіонства?.. Підсумки 21-го туру УПЛ

11.04.2016 18:52 1038 0
Динамо – за крок від чемпіонства?.. Підсумки 21-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу команди подарували нам приємне свято голів - у шести матчах глядачі побачили 19 голів. Сенсації, казуси та височезний рівень індивідуальної майстерності - це чемпіонат нашої держави з футболу.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами ігрового кола, яке відбулося напередодні, київське Динамо збільшило відрив від донецького Шахтаря вже на п’ять очок, і тепер дивиться у майбутнє з іще більшим оптимізмом. Наразі до завершення чемпіонату командам належить зіграти ще по п’ять матчів. Крім того, в одному з цих поєдинків Динамо отримає три очки без виходу на поле, адже згідно затвердженого плану календаря "біло-сині" мали би зіграти із запорізьким Металургом (Шахтар свій матч проти МЗ у весняній частині першості вже "відіграв"). З урахуванням того, що особистий матч Києва та Донецька відбудеться у 24-му турі, за деяких обставин, Динамо може стати чемпіоном саме після фінального свистка у матчі з "гірниками".

Команда туру

Дніпродзержинська Сталь стала найкращим, на нашу думку, колективом туру. Колишня команда нинішнього тренера рівненського Вереса Володимира Мазяра проявила себе якнайкраще, подекуди не просто перекриваючи кисень футболістам донецького Шахтаря, а й зігравши напрочуд якісно в атаці, де "сталевари" показали футбол в цілому не гірший(!), ніж віце-чемпіон України. Зазначимо, що новий тренер Сталі, спеціаліст з паспортом Нідерландів Ерік ван дер Меер, очолює команду лише із середини січня поточного року.

Світлина ФК Динамо

Матч туру

Протистояння луганської Зорі та дніпропетровського Дніпра стало найбільш захопливим у турі, що відбувся. Чергова гра команд відбувалася на фоні семиматчевої серії Дніпра у дуелях з Зорею без перемог. І от "дніпряни" своє "прокляття" врешті здолали. Глядачі змогли насолодитися грою колективів, які небезпідставно вважаються тими клубами, що претендують на звання "третьої сили" в Україні - рівень продемонстрованого командами футболу пересічного вболівальника не міг не потішити. Завдяки перемозі над опонентом Дніпро скоротив відставання від Зорі та третього місця до одного балу.

Суддівство туру

Арбітр матчу луганської Зорі та дніпропетровського Дніпра Анатолій Жабченко з Хмельницького, вельми потішив публіку рішенням спочатку зарахувати гол Яна Лаштувки (який усе ж став однією з центральних фігур ігрового кола, про що нижче), який пробив по сфері з вільного удару, а потім скасувати його. Врешті, взяттю воріт "чорно-білих" у середині другого тайму матчу відбутися не судилося - остаточне рішення судді було не на користь Дніпра. Зазначимо, що представник футбольної Феміди все ж виявився правим, бо фіксувати взяття воріт після вільного удару, якщо м’яч не торкнувся нікого з футболістів на шляху до кінцевого "пункту" свого призначення, не можна.

Ювіляр туру

Голкіпер дніпропетровського Дніпра з чеським паспортом Ян Лаштувка провів 100-й матч за Дніпро у вищому дивізіоні української Прем’єр-ліги. Колишній воротар донецького Шахтаря став першим іноземним стражем воріт в українському футболі, якому підкорилася така значуща планка. Нагадаємо, що після того, як узимку "синьо-біло-блакитних" залишив Денис Бойко, Лаштувка став основним голкіпером Дніпра та може похвастати кількома матчами, у яких рятував команду від вірних голів.

Цитата туру

Півзахисник дніпропетровського Дніпра та капітан команди Руслан Ротань у своєму коментарі вкотре нагадав про, м’яко кажучи, невеселу ситуацію всередині "синьо-біло-блакитних", і ще й озвучив неприємні новини для шанувальників команди: "Я так думаю, наша з Дніпром співпраця підходить до завершення, але це моя думка. Що тут ще сказати, я не знаю. Всі ці питання має коментувати власник клубу - тільки він може розповісти вам усю правду. Діалогу жодного немає, і ніхто нічого не знає. Якщо раніше було хоч якесь спілкування, то зараз не можна ані достукатися, ані додзвонитися..."

Світлина ФК Дніпро

"Гірник" туру

Багаторічний капітан донецького Шахтаря та гравець збірної Хорватії Даріо Срна вийшов на поле у футболці "помаранчево-чорного" клубу в офіційних матчах 485-й раз. Таким чином, Срна повторив досягнення колишнього рекордсмена клубу за кількістю проведених ігор за "гірників" Михайла Соколовського. Даріо захищає кольори клубу-представника Донецька з 2003-го року. Вже у наступному матчі, імовірно, проти Браги у Лізі Європи, Срна стане абсолютним лідером ШД за цим показником.

Гравець туру

Півзахисник львівських Карпат та екс-гравець Нафтовика Артур Карноза став найкращим, на нашу думку, виконавцем туру, що минув. На рахунку Артура два голи у дуже важливому матчі з Олександрією. Фактично глядачі стали свідками поєдинку за право стати клубом, який буде представляти Україну у Лізі Європи, і суперник львів’ян, зігравши унічию, своєї мети досяг (між командами лишається п’ять очок різниці). Карноза провів дуже якісний матч, і загалом забив у ворота суперників у поточному сезоні чотири голи. Карпати не знають смаку перемоги вже протягом шести матчів - востаннє "леви" перемагали донецький Олімпік ще наприкінці листопада.

Гол туру

Хавбек Сталі з Дніпродзержинська серб Джордже Лазич забив найкращий, на нашу думку, гол ігрового кола. Отримавши м’яча ще на своїй половині поля, колишній гравець донецького Металурга пошив у дурні чотирьох(!) гравців донецького Шахтаря та завершив сольний прохід прицільним ударом з меж штрафного майданчика команди Андрія П'ятова. З упевненістю можна говорити, що Лазич провів один з найкращих матчів у своїй кар’єрі. Наразі на рахунку цього креативного півзахисника два голи у семи проведених матчах у сезоні.

Коментарі ()