Головне

Прем'єр-ліга. 20 тур. Шахтар - Металіст 8:1. Тренування підвищеної відповідальності

01.04.2016 19:30 1292 0
Прем'єр-ліга. 20 тур. Шахтар - Металіст 8:1. Тренування підвищеної відповідальності

Донецький Шахтар перед поєдинком з Брагою в Лізі Європи потренувався на харківському Металісті. У поєдинку на Арені Львів команда Луческу відвантажила у ворота Ільющенкова вісім голів, граючи, приблизно, на 80% своїх можливостей.

Матч розпочався за повного контролю команди Луческу. Гірники нав'язали харків'янам свою гру, і вже на шостій хвилині спочатку Марлос пробив у поперечку, а в наступній атаці у воротах свій автограф поставив еск-гравець клубу Тайсон.

Шахтар продовжив тримати м'яч, проте, несподівано, Металіст забив. І зробили підопічні Севідова це в першій же своїй атаці. Правда, тут варто відзначити, що без везіння не обійшлося, і Корнєву, який опинився у потрібному місці в потрібний час, вдалося розстріляти П'ятова.

Малюнок гри не мінявся, і другий м'яч Шахтаря залишався лише питанням часу. І на довго львівські донеччани його вирішили не відкладати. За десять хвилин Ісмаїлі ударом з рикошетом від захисника вдруге пробив голкіпера Металіста. А  3:1 на табло стадіону засвітив Феррейра, який після навісу Срни класно зіграв головою.

Світлина ФК Шахтар

Шансів на успіх у Металіста в цій грі вже фактично не було, і у команди, по-суті, залишалося єдине завдання - не програти розгромно. Правда, виконати його підопічним Севідова не те, що не вдалося - вони його провалили.

Ще двічі м'яч побував у воротах гостей на 55-й і 57-й хвилинах, коли Тайсон спочатку пробив воротаря з передачі Феррейри, а потім - замикаючи пас Марлоса. А ще за десять хвилин сам Марлос вийшов на воротаря, елегантно переграв його і забив у порожні ворота.

Оборона Металіста тріщала по-швах, і гірники ще двічі розписалися у його воротах. На 86-й хвилині воротаря переграв Едуардо, а в кінцівці зустрічі крапку поставив Бернард, якого вивели на удар з кута штрафного майданчика.

У підсумку, Шахтар здобув перемогу і очолив тимчасово турнірну таблицю. Крім того, напередодні виїзду до Португалії команда провела таку собі тренувальну гру, в якій і сили зекономили, і психологічно розрядилися. Що стусується Металіста, то результат цієї гри говорить сам за себе.

Коментарі ()