Головне

Павелко: Завод з виробництва футбольних полів зі штучним покриттям буде належати ФФУ

11.03.2016 21:09 761 0

Завод з виробництва футбольних полів зі штучним покриттям буде належати Федераціх футболу України.

Про це під час брифінгу, який пройшов після ХVIII Конгресу ФФУ, повідомив очільник Федерації футболу України Андрій Павелко, який детальніше розповів про запуск заводу.

"Ми поставили амбітну мету. Протягом року ми повинні запустити завод, тобто у нас на Виконання "плану Маршалла" залишиться чотири роки. В якому місті буде побудований завод? Зараз розглядається 5 локацій", - зазначив він.

"Велику кількість гуми треба туди звозити і переробляти Можливо, що буде експорт. Ми сподіваємося, що станемо однією з перших Федерацій, яка матиме таку лінію експорту в інші країни", - додав Павелко.

На його думку, запуск заводу з виробництва футбольних полів зі штучним покриттям дасть змогу грати цілий рік на хороших полях, не маючи проблем з кліматичними умовами.

"Сьогодні від південних країн до північних всі переходять на штучні поля. Щодо українського футболу, то це спростить нам календар, продовжить чемпіонат і дасть можливість нам грати цілий рік на хороших полях, не маючи проблем з нашими кліматичними умовами", - зауважив очільник ФФУ.

"Візьміть приклад з Нідерландів та Швейцарії. Ну це вже нехай вирішує УПЛ, а ми зі свого боку будемо готові допомогти у вирішенні цього питання", - підкреслив Павелко.

Павелко запевнив, що завод буде належати Федерації футболу України.

"Завод потрібен як і для трави, так і для переробки гуми, яка у нас ніде не переробляється. Завод буде належати Федерації Футболу України - це 100%", - заявив очільник ФФУ.

"У нас є можливість залучити фінанси з Європи. Можливо європейський партнер запропонує нам розділяти його 50 на 50, тоді будемо обговорювати і такий варіант.
Це не буде чиясь приватна власність. Це все повинно працювати на Федерацію і переходити з покоління в покоління", - підкреслив Павелко.

Андрій Павелко. Світлина Чемпіон
Коментарі ()