Головне

Кубок України. Сталь Д - Дніпро 0:3. Дніпряни знімають питання про вихід у півфінал

01.03.2016 19:20 1291 0
Кубок України. Сталь Д - Дніпро 0:3. Дніпряни знімають питання про вихід у півфінал

Дніпро знімає питання про вихід у півфінал Кубку України-2015/16 ще у першому чвертьфінальному матчі зі Сталлю. У номінально гостьовому поєдинку на стадіоні Метеор, який довгий час був рідним для "дніпрян", вони розгромили дніпродзержинську команду з рахунком 3:0.

Після відходу Бойка, у ворота Дніпра повернувся Ян Лаштувка. Аналогічно тепер не має серйозної конкуренції попереду і Зозуля, адже Селезньов уже встиг дебютувати за російську Кубань. І відразу стало зрозуміло, що великі надії Маркевич після цієї зимової перерви покладатиме на Безуса. Роману був наданий повний карт-бланш у розвитку атак. Особливо це було помітно у другому таймі.

Команди почали поєдинок достатньо активно та жорстко - намагалися зачепитися за м'яч у кожному епізоді, не шкодуючи ніг. І якщо Лаштувка не мав особливої роботи протягом усього поєдинку, то Паньків почав рятувати свою команду вже із 6-ої хвилини, коли майже з "дев'ятки" витягнув удар головою Зозулі.

Щодо Сталі, то найактивнішим протягом усього матчу був Васін, якому також активно допомагали новачки команди - брати Малакяни. Денис навіть мав кілька нагод вийти на побачення з воротарем, але кожного разу його підводила техніка, і Папа Гуйє своїми широкими кроками наздоганяв нападника. У підсумку, Васін, здається, так жодного разу і не пробив у ствір воріт.

"Дніпряни" ближче до середини першої половини повністю заволоділи ініціативою. Однак, Паньків і захисники блокували намагання гостей. Нічого не зміг воротар поробити лише з ударом з пенальті від Матеуса. Арановський на 31-й хвилині призначив не стовідсотковий 11-метровий за фол Пшеничного проти Безуса. Але, враховуючи, що футболісти Сталі особливо не сперечалися, приходимо до висновку, що суддя був правий.

У другому таймі, особливо у першій його частині, таких швидкостей уже не було. Васін старався, та партнери його не могли підтримати. Дніпропетровці завелися тільки ближче до хвилини 65-ої. Якраз у гру увійшов Бруну Гама, який вийшов ще після перерви. І саме його удар з гострого став другим результативним.

Маркевич відразу ж випустив Джона Руїса, який ще додав гостроти на вістрі. А у Сталі зникли сили на останні хвилини. Були тільки спроби навісів зі штрафних, які ні до чого не призвели. Натомість "дніпряни" розігрували свої атаки, як хотіли. І якби не сейви Паньківа та неточні передачі Безуса, то рахунок міг би бути ще переконливішим.

Казка Сталі у цьогорічному розіграші Кубку України завершилася на 92-й хвилині, коли Лео Матос скористався чудовим пасом на хід від Бруну Гами. 3:0 - і матч-відповідь, який, до речі, ще невідомо коли відбудеться, перетворюється на формальність, де Ерік ван дер Меер може перевірити силу підопічних на фоні Дніпра, а Маркевич матиме змогу поглянути на найближчий резерв.

Коментарі ()